Кримінал

Неймовірне перевтілення: як благодійник став ганстером

та слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури області припинили діяльність злочинної організації, яка діяла на території нашого міста.
Злочинне угруповання, до якого входило шість хмельничан, займалося збутом наркотиків. Парадокс у тому, що організатором банди був 51-річний менеджер філії всеукраїнської благодійної організації, яка тривалий час діяла при наркологічному диспансері і займалася розвитком замісної підтримувальної терапії для наркозалежних. Тобто боролася з ін’єктивним вживанням наркотиків і подальшій реабілітації наркозалежних.
Тож замість того, щоб спонукати наркозалежних відмовитись від вживання наркотиків та надавати їм психологічну допомогу в подоланні залежності, благодійник присів на голку і зі спільниками продавав наркотики, заробляючи на чужій біді.
Схема, за якою працювали зловмисники, була нескладною. Щойно наркозалежні отримували в медзакладі метадон, який надавався їм для проведення замісної терапії, члени злочинного угруповання одразу відбирали наркотичний засіб у хворих. Тих, хто опирався і відмовлявся віддати метадон добровільно, застосовували фізичне та психологічне насильство.
В обов’язки інших зловмисників кримінального кубла входила реалізація наркотику, в тому числі його продаж і постачання ув’язненим. Один із фігурантів вів облік отриманого в результаті вимагань метадону та його розподіл, а також здійснював облік коштів від збуту наркотиків.
Під час досудового розслідування працівники поліції задокументували значну кількість фактів вимагання та продажу наркотиків, а також постачання метадону в’язням виправної колонії. Затримали злочинне угруповання на території слідчого ізолятора. Всім їм оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (незаконне зберігання, збут, пересилання у місця позбавлення волі наркотичних засобів, вчинені повторно, злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 308 (вимагання наркотичних засобів із погрозою застосування насильства, вчинені повторно, злочинною організацією) Кримінального кодексу України. Загалом злочинцям загрожує до 12 років ув’язнення. Розслідування триває.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *