Сьогодення

Хто перший встав, того і капці,або Як відремонтувати будинок з найменшими затратами

Мешканці багатоповерхівок часто сперечаються і не можуть дійти згоди, щоб зібрати кошти і власними силами відремонтувати підвал, замінити вікна на сходових майданчиках під’їздів або труби. Як правило, сума виходить чимала. В когось є можливість внести кошти до спільної казни, а хтось такої можливості не має. Та поки одні сваряться між собою та не можуть роками вирішити ці питання, інші користуються міською програмою співфінансування і сплачують лише частину коштів за виконані роботи. Решту витрат покриває міський бюджет. І чим старіша багатоповерхівка, тим більшу суму спрямовують з казни міста.
До прикладу, програмою співфінансування не так давно скористалися мешканці двоповерхового будинку, що на вул. Кам’янецькій, 155 і вже мають новий дах. Ремонт покрівлі їм обійшовся лише у 30 тисяч гривень. Решту витрат на себе взяв міський бюджет.
За інформацією відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління ЖКГ, цього року в рамках програми співфінансування заплановано капітально відремонтувати покрівлі будинків №151 на вул. Кам’янецькій та №30 на вул. Свободи.
У програму співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних будинків міста Хмельницького на 2019-2023 роки включено великий перелік робіт, які можуть виконати мешканці, сплативши лише частину коштів за виконані роботи. Дія програми поширюється на співвласників багатоквартирних житлових будинків (власників квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (гуртожитку)), що перебувають в управлінні (на балансі, обслуговуванні) управляючих компаній (житлово-експлуатаційних організацій) усіх форм власності та ОСББ.
Замовником ремонтних робіт є управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, яке залучає для їх виконання підрядні організації.
Аби скористатися програмою, варто звернутися до управління ЖКГ міської ради за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 1 або за номером телефону: 79-57-65.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *