Місто і влада

Ознаки комфортного міста

Неприємна річ — карантин. Особливо теперішній, в очікуванні грізного коронавіруса. Та всіляко намагаєшся розрадити і себе, і близьких. Тим, що весна, попри все, прийшла. Сподіваннями на краще. Різними маленькими радощами, які намагаєшся знайти навколо себе… І вкотре, заспокоюючи дітей, енергії яких дуже багато для двокімнатної квартири, підводиш їх до вікна й показуєш яскравий різнокольоровий дитячий майданчик, буквально тиждень тому відремонтований… Ось, бачите, він вас чекає. Нехай лишень карантин закінчиться. І знову безтурботно з’їжджатимете з веселих гірок, досхочу будете гойдатися, займатися спортом.

У Хмельницькому продовжують створювати комфортні місця відпочинку для дітей. Як повідомили на офіційному сайті міської ради, днями новий дитячий майданчик з’явився в мікрорайоні Гречани на вул. Вишневій, 137.

Відділ з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства інформує, що загалом від початку року встановлено шість дитячих ігрових майданчиків у різних мікрорайонах міста за адресами: вул. Довженка, 7, вул. Свободи, 55, пров. Незалежності, 7, вул. Грушевського 85, вул. Героїв АТО, 9, 9/1, вул. Вишнева, 137. Кошти виділено з міського бюджету.

Крім дитячих, у місті облаштовуються і спортивні майданчики. Нагадаємо, перший у 2020 році спортмайданчик встановлено у дворі будинку №60 на вулиці Козацькій.

Загалом у 2020 році у нашому місті на ремонт дитячих та спортивних майданчиків передбачено витратити 3,5 мільйона гривень з міського бюджету. Список об’єктів затверджено депутатськими комісіями. Капітального ремонту чекають 30 об’єктів (з них 25 — дитячі майданчики, п’ять — спортивні).

Цього року вперше в міському бюджеті передбачено кошти на поточні ремонти діючих дитячих і спортивних майданчиків. На це заплановано витратити 500 тисяч гривень.

Загалом, навіть попри такі невеселі реалії, як карантин, життя в місті триває. Тривають й інші роботи, необхідні для нормальної життєдіяльності нашого міста. Так, на вулиці Депутатській прокладено нову пішохідну зону. За три тижні викладено бруківкою триста метрів тротуару, облаштовано бордюри та під’їзди (із пониженням) до кожного будинку. Мешканці вулиці задоволені зробленим. Так само задоволені й усі перехожі. Вулиця Депутатська веде до перинатального центру та міської дитячої лікарні, а тротуарну для пішоходів на ній, по суті, ніколи не було. Тож усі йшли проїжджою частиною, оминаючи транспорт.

“Тепер дуже зручно стало добиратися на роботу, — розповідає медсестра  міської дитячої лікарні Ірина. — Раніше йшла в обхід, а зараз зручно, навіть безпечніше”.

Начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок розповідає: “Вкладати тротуар розпочали на початку березня. Думаю, що за тиждень роботи будуть завершені. Залишилися практично деталі: підрізка плитки, підсів газонів. Ширина тротуару — півтора метра, довжина — триста метрів.

Усі роботи фінансуються з міського бюджету”.

Як зазначає міський голова Олександр Симчишин, мешканці вулиці зверталися до влади з проханням облаштувати тротуар: “Торік зробили розширення з вулиці Депутатської на Героїв Чорнобиля, дали можливість спокійно роз’їжджатися там автомобілям, зробили частину тротуару. У цьому році робимо повноцінний тротуар — від Героїв вулиці Чорнобиля до міської дитячої лікарні та перинатального центру”.

Вартість проєкту — півмільйона гривень. Загалом у нашому місті за рахунок бюджетних коштів за останні два роки споруджено понад десяток пішохідних доріжок.

Що й казати, наше місто стає комфортнішим. І відчути на повну це зможемо, коли закінчиться карантин.

Тетяна КРАВЦОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *