Місто і влада

Тестування кондукторів: негативний результат

Ще у п’ятницю, 10 квітня, у Хмельницькому почали тестувати на COVID-19 кондукторів тролейбусів. Вони перебувають у групі ризику, адже найбільше контактують з іншими людьми та грошовими купюрами. Діагностику проводили за допомогою експрес-тестів. Точність складає 99,5-99,9% . Тестування усіх кондукторів показало негативний результат.

Кондуктори під час виконання виробничих обов’язків забезпечуються усім. «Їм видаються усі необхідні засоби захисту: маски, рукавички, засоби для дезінфекції, — сказав директор Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. — Окрім того, регулярно знезаражуються тролейбусні зупинки (всього їх 124) та 5 диспетчерських пунктів у місті. Ми регулярно проводимо ретельну дезінфекцію усіх приміщень на нашому підприємстві».

Обов’язково також дезінфікуються тролейбуси. Цю операцію виконують  на кінцевих зупинках, опісля транспорт провітрюють.

До речі, дезінфікувати комунальний транспорт у Хмельницькому розпочали ще 25 лютого, задовго до карантину.

Варто зазначити, що у Хмельницькому почали тестувати також медичних та соціальних працівників, священиків та усіх, хто хворий на пневмонію.

Ще минулого тижня підприємці Хмельницького придбали для потреб міста 1200 експрес-тестів на COVID-19. За словами міського голови Олександра Симчишина, у Хмельницькому планують максимально протестувати усі контактні групи, виявити та ізолювати хворих, які, можливо, і в легкій, і навіть безсимптомній формі переносять коронавірус. Планується придбати ще 300 ПЛР-тестів, які дають більш точний результат під час тестування.

Тетяна Кірик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *