Культура

“Ми над Бугом – ми під Богом”

Почав співати Хмельницький після перегляду нового відеокліпу в соціальних мережах. Так, нещодавно в YouTube відбулася презентація кліпу “Ми над Бугом”. Пісню виконують відомий рок-гурт хмельницького походження STANZA та хор “Райдуга” Хмельницької дитячої школи мистецтв “Райдуга”.

В музичній композиції йдеться про Хмельницький, його історію, символіку, красу природи та неймовірну любов мешканців до рідного міста… Для виконавців, як і для всіх хмельничан, місто – “Серце і душа”.

Кліп на пісню “Ми над Бугом” – це своєрідний фотоколаж міських краєвидів, наймасштабніших культурних подій, як-от фестивалі “HlushenkovFolkFest”, “Respublica”, “Rock&Buh”, “Великодній дивосвіт”, та інші.

Відео демонструє сучасне, молоде обличчя Хмельницького, де багато творчої молоді, класних змістовних графіті тощо.

“Дуже дякую за світлини для кліпу  хмельницькому фотохудожнику Олександру Савенку. Він був переможцем міського фотоконкурсу “Хмельницький крізь обʼєктив”. У творчому доробку фотографа чимало гарних і влучних світлин про наше місто”, – зазначає фронтмен колективу “STANZA” Андрій Журба, який написав музику до пісні «Ми над Бугом”.

А слова належать місцевому меломану Ігорю Цесляку.

Вперше пісню “Ми над Бугом” презентовано на закритті цьогорічного Різдвяного ярмарку. Ідею поєднати спів рок-колективу з дитячим хором підтримало міське управління культури і туризму. Така честь хору випала зокрема й тому, що минулоріч  дитячий колектив здобув першу премію в номінації “Академічний вокал” на IX міжнародному конкурсі “Premier”,  який відбувся у Києві.

Тому оптимістичну пісню “Ми над Бугом”  можна вважати Інтернет-візитівкою нашого славного міста.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *