Місто і влада

У режимі реального часу

У Хмельницькому запустять систему моніторингу якості повітря. Його забір здійснюватимуть щодня й аналізуватимуть за вісьмома показниками: формальдегід (CH2O), діоксид азоту (NO2), чадний газ (CO), кисень (O2), вуглекислий газ (CO2), температура, вологість, атмосферний тиск.

Постійний контроль за станом повітря здійснюватиме управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста. Таке рішення було прийняте на 39-й сесії Хмельницької міської ради. Для цього місто придбає спеціальне обладнання, яке коштуватиме до 50 тисяч гривень. Його встановлять у кожному мікрорайоні обласного центру. Відтак інформацію, чим дихають містяни, фіксуватимуть дві станції гідрометеорології. А бачитимуть її не лише фахівці, а й усі охочі. За словами міського голови Олександра Симчишина, спеціальні сенсорні панелі планують встановити на “розумних зупинках” громадського транспорту.
“Зараз ми таку технічну можливість вивчаємо. Цілком імовірно, що воно так і буде. Кожен, хто стоятиме на зупинці, зможе бачити й стан атмосферного повітря”, — зазначив мер.
Скоріш за все, платформа моніторингу якості повітря в Хмельницькому запрацює до серпня цього року, припускає начальник управління з питань екології та контролю за благо-устроєм міста Олександр Луков.
Так що незабаром місто вже матиме точну інформацію, чим дихають містяни, а спеціалісти, в разі відхилень від норми, оперативніше досліджуватимуть джерела забруднення.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *