Місто і влада

Команда — рушійна сила

Команда Олександра Симчишина — це справді сила, яка показує неймовірні результати. Це факт, котрий, як аксіому, не потрібно доводити.

Він зримий: будівництво дитсадків, шкіл, спортивних та дитячих майданчиків, капремонти дворів і доріг, фестивалі, ярмарки, зупинки, транспорт, парки і сквери, дозвілля, екологія, комфорт. І ми вже звикли, що Хмельницький щодня новий, щодня… сила.
Згуртована, потужна та спрямована на результат команда — це половина успіху, якщо не більше. Бо кожна її ланка — це частина міцного ланцюга. Іншими словами, сила команди в кожному її окремому підрозділі. Один із них — комунальна установа Хмельницької міської ради “Агенція розвитку Хмельницького”, яка працює на перспективу, в напрямках залучення інвестицій, грантів, промоції міста, розвитку туризму, проведення тренінгів. Її кінцева мета — зацікавити туриста й залучити інвестора.
Результат у цих напрямках очевидний — рейтинговий комітет IBI-Rating визначив рейтинг інвестиційної привабливості Хмельницького на рівні invA “Висока інвестиційна привабливість”. A це — орієнтир для інвесторів та потенційних ділових партнерів, коли йде мова про наміри співпрацювати з нашим містом.
Наразі в комунальній установі “Агенція розвитку Хмельницького” розробили та впровадили інвестиційний профіль українською та англійською мовами за 2017 та 2018 роки. Виготовлено 2D проморолик “Why Khmelnytskyi?” (українською, англійською, китайською мовами). Спільно з UkraineInvest організований захід “Investment Talks”. На ньому були присутні представники іноземної бізнесспільноти: Imexburo, Horizon Capital, European Business Association, MNG Group, а також Габріеле Газелсбергер — радник з економічних питань Посольства Австрії в Україні. Також було залучено грантові кошти, зокрема 16,259 мільйона гривень. Серед проєктів, реалізованих за грантові кошти у 2019 році, — Інтерактивний комікс “Таємниці Хмельвіля” (супергерой Хмельмен), фестивалі оркестрових шоу-програм “ArtMajorShow”, народної хореографії “HlushenkovFolkFest”, фестиваль та перекладацька резиденція “Translatorium”. А для промоції, тобто руху вперед нашого міста та створення зацікавленості серед туристів, було видано фотоальбом про Хмельницький. Усі найцікавіші події можна побачити в календарі подій міста на 2019 та 2020 роки. Окрім цього, торік Хмельницький брав участь у фестивалі в м. Калеїчі (Туреччина), де учасниками були представники з 49 міст із 25 різних країн світу!
У галузі туризму проводилася потужна робота над реалізацією проєкту “Створення інноваційних об’єктів туристичної інфраструктури Хмельницького регіону з туристично-логістичним центром в місті Хмельницькому”. Водночас було організовано навчання та підвищення кваліфікації кадрів у сфері створення інноваційних об’єктів туристичної інфраструктури Хмельницького регіону та розвитку внутрішньорегіонального туризму на Хмельниччині. А про асоціацію гостинності Хмельницького чули? Вона також створена.
Окремий напрямком діяльності “Агенції розвитку Хмельницького” — проведення тренінгів та навчальних інтенсивів. Зокрема, проведено тренінговий курс у рамках проєкту “City Startup Competition” від Amy Hopper, Program Officer at Winrock International (два тижні), тренінг щодо гендерної рівності для чоловіків “Чоловіки — союзники” від Donald Wood, Just Communities of Arkansas, та Stabilization Support Services Ukraine, тренінг “Креативна Європа” в місті Хмельницькому.
Фахівці агенції надавали консультаційні послуги з публічних закупівель для управлінь, департаментів, комунальних закладів, підприємств, установ міста й здобули право прийняти волонтера Корпусу Миру.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *