На варті

Понад 160 подолян уклали в січні контракт зі Збройними Силами України

Військовий фах нині є престижним і почесним у суспільстві, тож чимало мешканців Хмельниччини приймають рішення пов’язати своє життя з армією, стати захисником Батьківщини.
Так, протягом минулого року одягти військові однострої вирішили понад 1670 подолян, які проходитимуть службу в різних військових частинах на солдатських та сержантських посадах. У січні цього року до служби в армії долучилися ще 162 подолянини.
“Є серед них і ті, хто вже має досвід служби та участі в бойових діях, але чимало й таких, що не мали справи з армією. Тож здебільшого кандидатів відправляємо на тримісячне навчання до центрів Збройних Сил України, — розповідає заступник військового комісара Хмельницького ОВК Олег Попович.
Примітно, що серед охочих служити у війську побільшало жінок. Серед минулорічних рекрутів їх було до двох сотень, а в січні контрактниками стали 35 подолянок, тобто приблизно п’ята частина від загальної кількості.
Сьогодні військові комісаріати області чекають на чоловіків та жінок, охочих укласти контракт, як з досвідом служби, так і за його відсутністю. Тут готові запропонувати різні вакансії офіцерського, сержантського та рядового складу за військовими спеціальностями стрілець, снайпер, танкіст та інші. Водночас на військовій службі є можливість реалізувати свої цивільні навички чи раніше отриману освіту, наприклад, на посадах медиків, кухарів, діловодів, фінансистів, водіїв тощо.
Пріоритетними для комплектування завжди залишаються військові частини десантно-штурмових військ, для прикладу 80-а окрема десантно-штурмова бригада, підрозділи якої розташовані в Львівській та Чернівецькій областях. Також посади для військовослужбовців за контрактом пропонуються і в частинах сухопутних військ, а це 44-а окрема артилерійська бригада, яка дислокується в Тернополі, 14-а окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, що на Волині, 24-а окрема механізована бригада ім. Короля Данила, що на Львівщині тощо.
Грошове забезпечення солдата першого місяця служби у частинах десантно-штурмових, гірсько-піхотних військ та морської піхоти складає від 12 тисяч гривень, в інших — від 10 200 гривень. Військовослужбовці зазначених категорій отримують більше у зв’язку зі специфікою виконання завдань, а при відборі на службу до кандидатів ставляться більш високі вимоги. В районі ООС військові отримують додатково 17 тисяч гривень, перебуваючи на першій лінії, та 6500 гривень — на другій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *