Місто і влада

100 і 1 рік Соборності України

22 січня українці відзначили 101-у річницю від дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
22 січня 1918 року IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність УНР. Роком пізніше, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі був оприлюднений Універсал Директорії Української Народної Республіки — Акт Злуки про об’єднання українських земель в єдину Україну.
Акт Злуки двох республік свого часу був прагненням до возз’єднання України, але минуло вже понад 100 років і він залишився символічним святом — Днем Соборності України. України, котра у будь-який час та у будь-яких реаліях, попри брудні маніпуляції та намагання агресивної Росії вкотре роз’єднати українську націю, залишається волелюбною та непохитною.
З нагоди річниці знакової події у місті Хмельницькому відбулись урочистості та патріотична акція “Ланцюг єднання”. Її учасники, взявшись за руки на мосту через Південний Буг, символічно з’єднали два береги річки.
Організатори акції: молодіжна громадська рада при управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради, управління молоді та спорту і департамент освіти і науки Хмельницької міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *