Соціум

Мрія здійснилася

Спеціальний автомобіль для перевезення дітей з особливими потребами отримала Хмельницька спеціалізована школа №8. Таким чином здійснилася мрія вчительки Лесі Шевчук, син якої Богдан має особливі освітні потреби і навчається у цій школі.
Пані Леся працює вчителькою початкових класів у НВК №31. У 2019 році вона увійшла до ТОП-50 кращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine. Це щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала в 2017 році громадська спілка “Освіторія” задля підвищення престижу вчительської професії. Тоді ж Леся Шевчук отримала не лише премію, а й сертифікат на здійснення своєї мрії від партнерів премії — МХП. Газета “Проскурів” про це писала минулоріч.
І ось нарешті автомобіль вручено. Відбулося це урочисто, на подвір’ї навчального закладу, з привітаннями, піснями й колядками. На свято прийшли заступник міського голови Галина Мельник, партнери та організатори премії, вчителі, учні, батьки…
Як зазначив директор школи №8 Сергій Коріньовський, у них навчаються 42 дитини з особливими освітніми потребами, 16 з них потребують підвезення до школи. Здійснення мрії Лесі Шевчук значно полегшить умови транспортування дітей до школи. Керівник запевнив, що автомобіль експлуатуватиметься правильно, адже для цього створені всі умови: є водій, є помічник із супроводу (кошти на це виділяються з міського бюджету).
Спеціальну номінацію “Реалізація мрії учителя” заснував агроіндустріальний холдинг МХП. Вона дає можливість втілювати в життя найзаповіт-ніші мрії учасників премії й відкривати для них нові можливості. Вже другий рік поспіль МХП підтримує Global Teacher Prize Ukraine та є стратегічним партнером громадської спілки “Освіторія”.
“Цього разу мрія була дійсно особливою — спеціалізований шкільний автомобіль для перевезення дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Компанія завжди підтримує освітні проєкти, і зараз для нас важливо підтримати саме цих діток, щоб їх доступ до отримання знань був більш зручним та комфортним. Крім того, компанія інвестує десятки мільйонів у підтримку талановитої молоді. Такі ініціативи охоплюють понад 500 сіл і селищ у 14 областях України”, — зазначила Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій агроіндустріального холдингу МХП.
“Ми в “Освіторії” віримо, що вчителі творять наше майбутнє. Педагоги — важливі, їхні здобутки — важливі, їхні мрії — важливі! Для нас честь робити все, щоб українських вчителів поважали і надихали. Чудово, що премія Global Teacher Prize Ukraine не завершується церемонією нагородження, а продовжує здійснювати мрії вчителів”, — зазначила директор з комунікацій ГС “Освіторія” Жанна Дуфіна.
Своїми щасливими відчуттями поділилася і сама Леся Шевчук: “Хочу сказати всім вчителям: любіть свою роботу, любіть дітей, мрійте сміливо і завжди озвучуйте свої мрії. Можливо, саме зараз біля вас той чарівник, який втілить вашу мрію в життя”.
До речі, син Лесі Шевчук, Богдан одним із перших разом з іншими дітьми випробував автомобіль.
Він обладнаний гідравлічною установкою — динамічною платформою, яка дає змогу пасажиру плавно потрапляти в салон разом з інвалідним візком. Для кожного пасажира передбачені паски безпеки.
Ольга Мазур, помічник із супроводу, надзвичайно рада, що їхня школа отримала такий подарунок. Її син Ілля теж має особливі освітні потреби і навчається тут уже в одинадцятому класі. Десять років тому, коли він прийшов сюди в перший клас, про такий автомобіль годі було й мріяти. Був, звичайно, автомобіль, але хіба з інвалідним візком можна було туди поміститися?..
Так само задоволена й Людмила Сороковська, мати восьмикласника Андрія (він, до речі, відмінник): “Ми всі неймовірно щасливі і раді за дітей! І за батьків раді, це ж значно полегшує їхнє життя, робить його доступнішим і комфортнішим. Тож спасибі всім, хто причетний до цього”.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *