Соціум

Вартові добра

З нагоди Міжнародного дня волонтера міський голова привітав людей, які варті шани та поваги. Серед них — ті, хто допомагає армії, соціально вразливим категоріям населення, безпритульним тваринам та інші.
“До російсько-української війни наші вороги готувалися багато років. За їхніми прорахунками Україну мала захищати лише кількатисячна армія. Але не зважили, що захищати Батьківщину кинуться тисячі добровольців і сотні волонтерів. За 2019 рік міська рада сприяла 22 благодійним поїздкам на фронт. Щиро сподіваюся, що настане мирний час, коли волонтери і всі ми займатимемося іншими благодійними проектами”, — зазначив міський голова.
Цього року зустріч була не паркетною, у стінах міськради, а за чашкою чаю, за великим сімейним столом, з піснями, спогадами і подарунками, адже за роки співпраці волонтерська команда стала, як міцна родина, добрі друзі, які цілий рік безкорисно робили добрі справи.
“Радію, що багатьох з них знаю в обличчя і вже багато років. Радію, що з року в рік їх не стає менше, що вони не втомлюються самі і надихають інших.Окремо вітаю усіх тих волонтерів, яких не було на святі! Немає, на жаль, такої зали, яка б умістила всю велику волонтерську армію! Ми всіх вас цінуємо і поважаємо! Ви — великі молодці!», сказав міський голова.
За активну підтримку волонтерського руху в Хмельницькому, Олександр Симчишин також отримав нагороду “За благодійність”.
А у Молодіжному центрі визначили волонтера року серед молоді. Серед тридцяти претендентів цей титул отримала учениця ЗОШ № 29 Софія Захарчук. За рік дівчина долучилася до організації близько 20 загальноміських заходів.Не зважаючи на юний вік, координує роботу волонтерів Молодіжного центру та є співавтором акції “Вільні обійми”, яка відбувалася на вулицях міста, координаторкою ІТ-конференції в Молодіжному центрі тощо.
“Протягом року молодь активно брала участь у різноманітних міських заходах.та проектах. Тому вирішили віддячити найактивнішим, нагородивши вигаданою нами статуеткою Оскар в номінації “Волонтер року”, — зазначає спеціаліст Молодіжного центру Максим Мужичук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *