Місто і влада

“Монологи війни. Жінки”

В міській раді відбувся анонс нового сезону проєкту “Монологи війни”. Нагадаємо, що цього року під патронатом міського голови Олександра Симчишина відбувся показ вистави “Монологи війни”, участь у якій взяли бійці АТО та люди, які втратили на війні рідних і близьких. Режисером вистави та ініціаторами проєкту став Володимир Павловський.
Головна мета проєкту — реабілітація наших бійців мистецтвом та патріотичне виховання глядача.
Вже наступного року 20 лютого відбудеться прем’єра другої вистави проєкту “Монологи війни. Жінки”. Її акторами стануть мати, дружина, сестра, волонтерка, військовослужбовиця. Кожна зі справжніми емоціями розкаже свою долю. .
“Історії вражають до сліз. Вистава “Монологи війни. Жінки” буде ще емоційнішою, адже у попередній виставі героями були переважно чоловіки. Жіноцтво ж не стримує почуттів та сліз, — зазначає співрежисер Наталя Паляниця.
Особливістю вистави “Монологи війни. Жінки” стане й те, що символічно на сцені буде річ, яка пов’язує героїню з людиною, яку втратила на фронті. Одна з героїнь підготувала вражаюче фото, де поруч із нею й двох солдатів стоїть фантом — напівпрозора статура людини. В той день, коли помітила його на світлині, їй наснився брат, який загинув на фронті. Уві сні до сестри промовив: “Я завжди буду поруч з тобою!”.
Головний режисер Володимир Павловський стверджує, що нині з героїв попередньої та нової вистав проєкту сформувалася театральна трупа, вистави якої правдиво розказуватимуть про події в Україні. Ці актори грають у театрі при Хмельницькому Центрі патріотичного виховання молоді. Театр – нестандартне продовження програми реабілітації учасників війни та їх родин.
“Шукаємо будь-які механізми, щоб військових, їх родини, волонтерів адаптувати до мирного життя, оздоровлювати. Запустили соціальний проект в рекреаційному центрі “Берег надії”, в рамках якого 150 родин учасників АТО, ООС пройшли фізичну та психологічну реабілітацію за кошти міського бюджету”, — додав міський голова Олександр Симчишин.
Вистави “Монологи війни” планують показувати також в школах мі ста
Наразі організатори проєкту “Монологи війни” запрошують усіх охочих взяти участь у виставі, а згодом стати акторами новоствореного театру.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *