Місто і влада

Понад 90 питань порядку денного

Під головування міського голови Олександра Симчишина відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Члени виконкому розглянули більше 90 питань

Вже цього року в місті за новим маршрутом №4 Катіон — Ракове” курсуватимуть тролейбуси, які працюють на автономному ходу. Завдяки цьому маршрут пролягатиме вулицями, де відсутня контактна мережа, а також вулицями Тернопільською, Кам’янецькою, Купріна, Красовського, Чорновола та Довженка. За словами в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Сергія Шепурева, зараз водії проходять навчання. Після того як вони завершаться та будуть виконані усі технічні заходи, маршрут почне працювати. Таке рішення підтримали члени виконкому міськради, яке відбулося 28 листопада.
Також члени виконкому підтримали проект рішення про введення в експлуатацію зупинок громадського транспорту. Зокрема, “Ринок” по Старокостянтинівському шосе (напрямок руху в місто). Тут за рахунок інвесторів збудовано зупинку. Ще одну зупинку буде введено в експлуатацію на вулиці Тернопільській — “Катіон” (напрямок руху в місто), де для зручності та покращення руху громадського транспорту облаштували заїзну кишеню.
Не підтримали члени виконкому петицію щодо закриття міського зоокуточка, що розміщений у парку ім. М.Чекмана. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, для тварин, які утримуються в зоокутку, створені належні умови та гарний догляд. “Ведмеді передані до реабілітаційного центру і більше великих тварин ми брати не будемо, тому закривати зоокуточок я не бачу сенсу, адже його мешканці тішать маленьких хмельничан”, — зазначив Василь Новачок.
Велика кількість рішень виконавчого комітету буде спрямована на розгляд чергової сесії міськради. Зокрема депутати розглянуть звіт про виконання міського бюджету за дев’ять місяців 2019 року та пропозиції щодо внесення змін до бюджету міста Хмельницького на 2019 рік, пропозиції про внесення змін до “Програми соціальної підтримки учасників АТО, учасників Революції Гідності, бійців-добровольців АТО у Хмельницькому та членів їхніх сімей на 2018-2020 рр.
Частина питань, які розглянули члени виконкому, стосувалася оренди приміщень комунальної власності, виділення одноразової матеріальної допомоги, демонтажу конструкцій зовнішньої реклами та інші.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *