Новини

Поліція у гаджетах

Відтепер поліцію на Хмельниччині можна викликати за допомогою мобільного додатка My Pol. Достатньо завантажити його на смартфон і в разі реальної загрози натиснути кнопку “SOS”. Крім того, громадяни зможуть додавати фото з місця події, які миттєво потраплятимуть на розгляд право-охоронців. My Pol покликаний покращити і пришвидшити комунікацію між громадянами та поліцією.

“Ви завантажуєте додаток на смартфон. Далі реєструєтесь: вводите ім’я, прізвище та по батькові, номер мобільного телефона й електронну адресу, — розповідає Микита Стецюк, заступник керівника проекту My Pol. — І коли ви потрапляєте в якусь надзвичайну ситуацію або стаєте свідком правопорушення, вам достатньо просто натиснути кнопку “SOS” на смартфоні. Повідомлення оминає операторів лінії “102” й одразу потрапляє до диспетчера, який безпосередньо направляє наряди поліції. Крім того, якщо, не дай Боже, вас кудись переміщують, додаток ще протягом 10 хвилин відстежуватиме ваше місце перебування.
Також користувачі додатку зможуть отримувати найсвіжіші новини від поліції, повідомлення про перекриття руху, розшук людей тощо. У свою чергу громадяни матимуть можливість не тільки повідомляти про правопорушення, а й підвантажувати фото. “Проте хочемо застерегти користувачів додатку, — каже Василь Макотерський, старший інспектор, черговий лінії “102”. — Якщо двічі ви введете неправдиву інформацію, додаток вас заблокує”.
Зазначимо, що додаток є безкоштовним. Хмельниччина стала 12-ю областю, де він впроваджується. До кінця року My Pol покриє всю країну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *