Соціум

Веселі портфелі

Тижні перед Першим дзвоником — гаряча пора для батьків, які виряджають дітей до школи. Закупівля необхідного для школяра часто бʼє по кишені навіть батькам, у яких одна дитина, що вже казати про багатодітні сімʼї. Останнім посильну допомогу надає влада міста, управління праці та соціального захисту населення. Щорічно напередодні 1 вересня за сприяння міського голови Олександра Симчишина діти з сімей, у яких більше трьох дітей, отримують набори шкільного приладдя.
Акція “Готуємо дітей до школи” цьогоріч традиційно відбулася в академічному театрі ляльок. Подарунки від влади міста отримали 260 дітей молодшого шкільного віку з багатодітних родин. На це з міського бюджету виділено 92 тисячі гривень. Серед шкільного приладдя кольоровий папір, фломастери, альбоми для малювання, папки, фарби, пластилін, зошити, а також портфелі. Їх дітям вручала керуючий справами міського виконавчого комітету Юлія Сабій.


“Усі діти мають бути забезпечені необхідним для школи. Сподіваємося, укомплектовані портфелі допоможуть школярам успішно вчитися, не замислюючись про відсутність необхідних на уроках речей. І батькам клопоту менше. Бути дитиною у багатодітній сім’ї — це велика радість, і водночас не просто, адже часто доводиться ділити речі з братами чи сестрами. Щоб полегшити й звеселити шкільне життя дітей з великих родин, допомогти їм 1 вересня відчути справжнє свято, міська рада робить усе можливе. Усім дітям міста — в добру путь стежками науки!” — звернулася до присутніх Юлія Сергіївна.
“У нас четверо діток: хлопчик і три дівчинки. Старшому майже 16 років, наймолодшій — сім місяців. Вперше до школи виряджаємо середню донечку Анжеліку. Зізнаюся, забезпечити дітей необхідним дуже важко. Через велику різницю у віці дітей у нас не виходить, щоб молодші користувалися речами старших, які виросли. Речі виходять з моди, стають не актуальними. Щодо шкільного приладдя, щороку потрібно все оновлювати. А ціни ростуть, як на дріжджах. Дуже приємно відчувати турботу й розуміння. Попри всі труднощі, запевняю, що багато дітей — це щастя. Немає більшої радості для мами, ніж усмішки її дітей”, — ділиться щаслива багатодітна мама Галина Левицька.
Як зазначив начальник міського управління праці та соціального захисту населення Словян Воронецький, у місті — 1608 багатодітних родин, у яких виховуються 5200 дітей. Допомога таким сімʼям — одне з пріоритетних завдань міської влади.
Подарунок до Дня знань дітям підготував і академічний ляльковий театр — цікаву виставу “Лікар Айболить”.
Тепер діти йтимуть до школи з портфелем нового школярського приладдя та гарним настроєм.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *