Спорт

Олімпійські ігри місцевого масштабу

Дворові Олімпійські ігри — соціальний проект, мета якого — об’єднати й здружити школярів, надихаючи на перемоги. У Хмельницькому вони вперше стартували в червні цього року і, судячи з величезної гвардії охочих брати в них участь, ця ідея сподобалася підростаючому поколінню. Проходили дворові Олімпійські ігри почергово у кожному мікрорайоні, а напередодні Дня Незалежності України в парку імені Івана Франка відбулися фінальні змагання. За звання переможця боролися понад 600 дітей.
За словами директора міського центру по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання Олексія Янчука, цього року Дворові Олімпійські ігри стартували вперше, однак одразу завоювали прихильність у дітей.
“Захід проводили для того, щоб спонукати школярів відірватися від гаджетів, вийти на вулицю і спортивно проводити свій вільний час. Успіх Дворових Олімпійських ігор надихнув організовувати подібні заходи кожної пори року. Наразі розробляємо їх концепцію”, ― каже Олексій Янчук.
“Переможцем Дворових Олімпійських ігор може стати будь-хто з дітей, кому вдасться виконати нормативи. У нагороду від організаторів він отримає солодкий подарунок”, ― розповідає культорганізатор центру по роботі з дітьми та підлітками Ольга Головата.
Щоправда, виконання нормативів в учасників особливої складності не викликало. Одночасно фінальні змагання з Дворових Олімпійських ігор стартували на кількох локаціях.
На баскетбольній, щоб отримати приз, потрібно було влучити у кільце три рази з п᾽яти кидків, у дартсі набрати 100 балів, а ще метнути м᾽який спис на десять метрів, а ядро штовхнути — на шість. У двох видах спорту для хлопців і дівчат встановили окремі нормативи. У метанні вортекса дівчаткам потрібно було набрати більше п᾽яти балів, а хлопчикам ― понад сім. Набивали футбольний м᾽яч дівчата залежно від віку — від трьох до п᾽яти разів, а хлопці — до 10. А ось для футболістів заліковий рівень у цій вправі підвищили вдвічі.


16-річний Валентин Суховецький з легкістю набив м᾽яч 50 разів, хоча сам професійно займається музикою і грає на трубі.
“Я прийшов сюди зі своїм молодшим братом Віталиком, йому вісім років. Він займається футболом і я вирішив його підтримати. Класно, що в місті відбуваються змагання, під час яких можна спробувати свої сили у різних видах спорту”, ― каже хлопець.
Батько 11-річного Івана та 8-річного Остапа Анатолій Королюк прийшов із синами, щоб порадіти їхнім успіхам.
“Під час таких змагань діти не лише корисно проводять дозвілля, а й гартують свій характер, знайомляться з різними видами спорту та знаходять нових друзів. Головна втіха для них ― не результат, а участь”, ― каже батько.
А чи виростуть із переможців Дворових Олімпійських ігор справжні спортивні зірки покаже час, але для цього їм потрібно буде докласти ще чимало зусиль.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *