Спорт

Велосипедна візитівка міста

Упродовж трьох днів у Хмельницькому відбувалися 23-і відкриті змагання з велоспорту “Тур братів Стародубів”. Кубок України серед ветеранів традиційно присвячений Дню Незалежності України. Організаторами змагань виступили Федерація велоспорту області, обласне відділення Національного олімпійського комітету України, управління молоді та спорту міської ради та ОДА.
Учасниками змагань стали 24 спортсмени від 30 до 75 років, які приїхали з різних регіонів України.
“Цьогоріч учасників менше, ніж у попередні роки. Це пов’язано з тим, що саме у цей час тривають міжнародні змагання з велоспорту за кордоном, а також чемпіонати у різних містах України”, ― каже головний суддя велотуру Анатолій Стародуб.
Попри все атмосфера змагань була веселою та братерською.
74-річний Євген Кривко з міста Сєвєродонецьк Луганської області у велоспорті вже давно. За цей час здобув чимало нагород, але й надалі бере участь у різноманітних змаганнях, зокрема 15 років поспіль приїжджає до Хмельницького.
“Тренуємося постійно. Щоб підтримувати себе у гарній формі, їздимо на змагання у різні міста. Зокрема цього року я став чемпіоном України серед ветеранів у гонці-критеріумі у Білій Церкві, потім ще й у Харкові”, ― ділиться Євген Кривко.
Для Володимира Крижанівського з Кам’янця-Подільського велоспорт ― улюблене заняття. Чоловік каже, що близькі розділяють його захоплення.
“Тур братів Стародубів” став гарною традицією для Хмельницького. Обов’язково братиму участь у цих змаганнях і надалі”, ― каже Володимир Крижанівський.
Усіх спортсменів розділили на дев’ять вікових категорій. Першого дня вони змагалися в індивідуальній гонці на 15 кілометрів, яка розпочиналася від села Тиранівка до села Аркадіївці Хмельницького району. Наступного ― долали різний відрізок шляху від 40 до 70 кілометрів об’їзним шосе довкола Хмельницького.
Останнього дня заїзди відбувалися на майдані Незалежності. Спочатку учасники стартували індивідуально у швидкісній гонці. Їм потрібно було подолати відстань у 1,2 кілометра з майдану Незалежності до пам’ятника Богдану Хмельницькому, звідти ― у зворотному напрямку, а далі через вулиці Гагаріна, Грушевського та Володимирську повернутися до початку. Після швидкісної гонки за цим самим маршрутом відбулися групові кільцеві заїзди.
Суддівська колегія обирала переможців у гонці-критеріумі та загальному заліку, до якого включили результати змагань перших двох днів та швидкісної гонки на майдані Незалежності. Нагороди здобули спортсмени, котрі посіли перше-третє місця у кожній віковій категорії.
Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради нагородило переможців медалями.
“Тур братів Стародубів” названий на честь чотирьох рідних братів з Хмельницького Анатолія, Віталія, Миколи та Валерія, майстрів спорту у велосипедних гонках, за що вони занесені у Книгу рекордів України.

Олег Бортник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *