Спорт

Волейбольні баталії

Упродовж двох днів у парку імені Івана Франка відбувався ІІІ Міжнародний турнір з волейболу серед ветеранських команд. Організатором змагань виступило управління молоді і спорту Хмельницької міської ради. Турнір присвятили 28-й річниці Дня Незалежності України.
Участь у змаганнях узяли шість чоловічих та чотири жіночих команди.
Три чоловічі команди з України: “Буковина” ― Чернівці, “Фуршет” ― Київ та “Полтава” з одноіменного міста. Ще три приїхали з-за кордону: “Kaman Volley” з міста Кендзежен-Козле (Польща), “Riga” зі столиці Латвії та “Полісся” з Мінська (Білорусь).
Жінки були представлені двома столичними командами “Оазис” та “Аеропорт” і двома місцевими ― “Хмельничанка” та “The Best”. За словами судді першої категорії Валерія Кисельова з Хмельницького, команди формувалися з жінок віком від 35 років і чоловіків ― від 45 років і старших.
Цього року чоловічих команд менше, ніж попереднього. Команда представників сильної статі з Хмельницького не брала участі у турнірі, через те, що саме в цей період її провідні гравці перебувають за межами міста.
“Щоб учасники зіграли якомога більшу кількість разів, змагання вирішили проводити за коловою системою. Таким чином першого дня кожна з чоловічих команд зіграє по три рази, а другого дня ― два. Натомість жінки спочатку матимуть по два матчі, а потім по одному. Переможців визначатимуть за найбільшою кількістю очок”, ― каже Валерій Кисельов.
Таким чином, 23 серпня відбулося 12 матчів, а 24 серпня ― 9. Грали одночасно на двох майданчиках, розташованих один біля одного.
За плечима у Віктора Мушинського з Києва кілька десятків років гри у волейбол. Вперше спробував її після третього класу, згодом цей вид спорту став захопленням на все життя.
“Команда “Фуршет” сформувалася більше 20 років тому. У нашому складі є гравці, які займалися на професійному рівні, здобули звання чемпіонів України, Італії та Румунії. Окрім того, маємо чемпіонів світу серед ветеранів. З нетерпінням чекали турніру в Хмельницькому, бо тут нас приймають, як удома. Участь у таких турнірах ― це не тільки спосіб підтримувати себе у гарній формі, але й можливість зустрітися з давніми друзями”, ― каже Віктор Мушинський.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *