Без категорії

У молитві та єдності

В Хмельницькому на військовому кладовищі збудують дерев’яний храм

Релігійну споруду збудує громада Новомучеників Українського Народу Кам’янець-Подільської єпархії Української Греко-Католицької Церкви. Розташовуватиметься вона поруч із пам’ятником жертвам репресій на території Меморіального парку, що на вулиці Кам’янецькій.
Під час щоденного богослужіння тут молитимуться за всіх невинно убієнних.
“Насамперед, ми прагнемо побудувати храм, у якому поминатимуть полеглих у Другій світовій війні, замучених і закатованих подолян під час комуністичних репресій, полеглих воїнів нашого часу, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю. Прагнемо, щоб усі заходи із вшанування полеглих на цьому місці розпочиналися по-християнськи з молитви у храмі чи біля хреста. Незабаром, коли отримаємо усі дозвільні документи, тут розпочнуть будівельні роботи”, ― каже адміністратор новоствореної парафії отець Микола Шпітальний.
У міській раді схвалили ідею створення храму. Завдяки підтримці органів місцевого самоврядування парафія отримала в постійне користування ділянку, на якій розташовуватиметься каплиця. Упоратися з будівництвом планують до кінця осені.
Дерев’яний храм на території Меморіального парку не обноситимуть огорожею. Богослужіння у каплиці відбуватимуться щодня. Двері храму будуть відчинені для всіх бажаючих помолитися до Бога.
“За своєю природою людина добра та віруюча. У житті кожного трапляється такий момент, коли він розуміє, що все в руках Бога. Тоді людина шукає підтримки і приходить у храм. Бог відкривається тим, хто хоче його почути. Як у притчі про сіяча: якщо зерно потрапляє в добру землю, воно проростає, якщо на каміння ― засихає. Коли людина звертається до Бога, головне, щоб її наміри були щирими, а слова молитви йшли з самого серця”, ― каже отець Микола.

Олег Бортник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *