Місто і влада

Поки школярі на канікулах

У Хмельницькому 40 загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі одна санаторна школа та дві приватні, в яких навчаються понад 33 тисячі школярів. Перед початком нового навчального року комісія департаменту освіти і науки міської ради обстежує кожну, без винятку. За словами начальника фінансово-економічного відділу, головного бухгалтера департаменту освіти і науки Сергія Птащука, цього року на капітальний ремонт навчальних закладів з міського бюджету буде витрачено понад 21 мільйон гривень. Вони підуть на ремонти харчоблоків, огорож, дахів, утеплення фасадів, встановлення пожежної сигналізації.
“Крім цього, 11 мільйонів гривень передбачені на поточні ремонти сантехнічних та каналізаційних мереж, вентиляції, облаштування території. Ще 3,3 мільйона гривень — на будівництво різних об’єктів, зокрема універсальних спортивних майданчиків зі штучним покриттям”, ― зазначає Сергій Птащук.
У планах — будівництво семи майданчиків. Зокрема, спортивна споруда на території СЗОШ №19 уже перебуває на завершальній стадії будівництва.
Поряд із ремонтними та будівельними роботами триває технічне оснащення навчальних закладів. Загалом на придбання відповідного обладнання для навчальних закладів міста витратять 13,3 мільйона гривень, у тому числі на закупівлю комп’ютерів, смартбордів, євроконтейнерів, а також обладнання для кімнат, у яких зможуть навчатися чи відпочивати діти з особливими потребами тощо.
У департаменті кажуть, що 1 вересня школи також будуть забезпечені необхідною кількістю підручників.
“Другі, шості та одинадцяті класи йтимуть за новою навчальною програмою. Наразі підручників немає, але Міносвіти обіцяє надати книги до 1 вересня. Для інших класів підручників достатньо”, ― зазначає заступник директора департаменту освіти і науки Світлана Губай.
Потреби у кадрах школи не мають. Щоправда, є незначний брак учителів інформатики та асистентів вихователя, які працюють із дітьми з особливими потребами.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *