З життя громади

Стипендії від мера – стимул до нових висот

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин вручив сертифікати про присвоєння персональних стипендій 25 дітям. Відтепер обдаровані школярі щомісяця одержуватимуть вдвічі більші заохочення, ніж раніше.
“Стипендію призначають у продовж одного навчального року ― з 1 вересня до 31 травня. Декілька років поспіль щомісячна виплата складала 300 гривень. З ініціативи міського голови сталу ставку вирішили змінити на змінну, яка постійно зростатиме. Тепер за свої здобутки школярі отримуватимуть 30% від прожиткового мінімуму, визначеного для дітей віком від 6 до 18 років. Наразі ця сума складає понад 635 гривень. З грудня прожитковий мінімум зросте, а отже, підвищиться сума стипендії”, ― каже заступник директора Департаменту освіти та науки міської ради Світлана Губай. Фінансове заохочення одержують школярі, які упродовж минулого навчального року стали призерами всеукраїнських етапів різноманітних олімпіад, Малої академії наук, а також інших конкурсів та змагань. Наймолодша із двадцяти п’яти цьогорічних стипендіатів — учениця 4 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 Дарина Туржанська. Дівчинка зайняла перше місце на ІV етапі ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
Спеціальна комісія, до якої входили представники Департаменту освіти та науки міської ради, директори шкіл та батьки, колегіально обирала стипендіатів з-посеред обдарованих дітей.
“Стипендія ― це оцінка досягнень, якими варто пишатися. Бажаю вам надалі залишатися одними з найкращих. Ставити перед собою нові цілі й пам’ятати, що для досягнення успіху потрібно не тільки мріяти і вірити, але й багато працювати”, ― наголосив під час вручення сертифікатів міський голова Олександр Симчишин.
Учень восьмого класу гімназії № 2 Денис Таравський наполегливо навчався і посів третє місце на ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.
“На такому високому рівні брав участь вперше, але зовсім не хвилювався, бо був впевнений у своїх силах. Отримати призове місце мені вдалося завдяки роботі та чималим старанням. Свою стипендію маю намір витратити на те, щоб удосконалювати знання”, ― розповідає хлопець.
Батько випускника навчально-виховного комплексу №10 Івана Щербанюка, Сергій зізнається, що жага до знань у його сина з’явилася уже у старших класах.
“На обласному етапі олімпіади з біології Іван посів друге місце. Це трохи засмутило його, але стимулювало довести собі та іншим глибину своїх знань. Під наглядом наукового керівника, який готував його до біології, Іван розробив проект про рекультивацію піщаних кар’єрів, яких на Хмельниччині є досить багато. Його робота посіла третє місце на ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з екології. З молодших класів я намагався всіляко мотивувати сина до навчання, але жагу до знань запалили у ньому саме учителі. Завдяки їх старанням він захопився пошуком та аналізом інформації і зрозумів, що його знання ― це путівка у доросле життя”, ― зазначає Сергій Щербанюк.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *