Культура

Подвійне щастя

Парад близнюків у Хмельницькому

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відзначають 1 червня, у місті традиційно відбувся Парад близнюків. Цьогоріч уже ввосьме 30 травня вулицею Проскурівською в супроводі колективу мажореток “Альфа” та естрадно-духового оркестру пройшлися діти дзеркальної зовнішності.
Парад згуртував майже 100 пар близнюків, двійнят і навіть трійнят. Серед його учасників — й зовсім крихітні малята, яких батьки привезли у заквітчаних візочках, і старші. З кульками, прапорцями, подарунками від організаторів заходу — міської ради та міського управління молоді та спорту, під музику вони урочисто пройшлися містом. Така кількість однакових дітей — справжнє диво, а для батьків — подвійне і навіть потрійне щастя.
П’ятирічні Оленка та Оля настільки схожі між собою, що їх часто плутають не лише сусіди, а й навіть рідні. І лише мама може розпізнати доньок навіть із заплющеними очима. Щоправда, коли були ще зовсім крихітними, виникало чимало проблем. Зізнається, доводилось навіть малювати на чолі цятку з зеленки, щоб їх розрізнити, а коли вже почали відгукуватися на власне ім’я, стало простіше. Самі ж дівчатка не розуміють, чому їх плутають. “У мене стертий капець, а в сестри ні. В Оленки два зуби випало, а в мене лише один”, — розмірковує одна з дівчаток.

“Нам живеться весело, адже завжди і всюди ми разом. Буває, інколи сваримося, але дуже швидко миримося. Нам з сестричкою подобається все однакове: музика, мультфільми… Нам легко ділити телевізор чи компʼютер один на двох. Обидві відмінниці. Ніколи не використовуємо свою схожість для різних хитрощів та капостей, бо ми чесні дівчатка. Наші спільні друзі навчилися нас розрізняти, хоч ми дуже схожі. Не однаково хіба що малюємо”, — ділиться девʼятирічна Андріана Погомій.
Парад продовжився дитячим святом на сцені під відкритим небом біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Тут на близнюків чекали різні розваги та конкурси. Діти читали вірші, складали велетенську іграшкову піцу, дивилися виступи ровесників з міських творчих колективів.
Батьків та дітей привітала заступник міського голови Галина Мельник.
Нагадаємо, у 2017-ому в Хмельницькому під час параду близнюків був зафіксований рекорд України: в одному місці зібралися 88 пар схожих дітей. Цього року на парад вийшли майже сто пар близнюків та двійнят, але представників Книги рекордів України не запрошували.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *