Кримінал

Аваков має піти у відставку — така вимога громадськості

П’ятирічний Кирило Тлявов, якому нетверезі поліціянти поцілили в голову з вогнепальної зброї, помер 3 червня у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії. Трагічна подія сталася 31 травня. Спочатку правоохоронці заявили, що хлопчик послизнувся, впав та розбив голову. Втім на місці події знайдені гільзи від вогнепальної зброї.
За словами слідчих Державного бюро розслідувань, нетверезі правоохоронці розважалися та стріляли по пляшках. Хлопчика із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку та переломом скроневої кістки доставили в реанімацію місцевої лікарні, а потім до Київського міського центру дитячої нейрохірургії. Там йому зробили складну операцію. За словами бабусі, череп дитини був роздроблений кулею, яка застрягла в мозку. Кирилові зробили трепанацію та вичистили осколки, але ввечері 3 червня він помер.
Ця трагічна подія викликала широкий резонанс суспільства. Біля будівлі МВС того ж дня відбулася стихійна акція протесту. Наступного дня протести прокотилися іншими містами.
Під стінами поліцейського відомства акцію скорботи й гніву за загиблим п’ятирічним Кирилом від рук поліцейського свавілля провели й хмельничани. Учасники протесту разом з побратимами, волонтерами та небайдужими людьми підготували звернення до президента України, аби відбулося справедливе слідство та відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Адже реформа поліції, яка стартувала в 2014 році, виявилася провальною. Як показав час, більше двох тисяч колишніх співробітників силової структури, звільнених за підсумками переатестації, за рік через суди поновилися на своїх посадах. Незважаючи на конкурси, до лав поліції потрапила величезна кількість людей, непридатних до роботи в правоохоронних органах. А такі справи, як підрив журналіста Павла Шеремета, перестрілка у Княжичах, вбивство Катерини Гандзюк та інші злочини, досі залишаються не розкритими. Усі небайдужі до трагічної події можуть поставити власний підпис під зверненням, яке знаходиться в наметах ВО “Свобода”. Разом захистимо майбутнє наших дітей від поліцейського свавілля!
Як стало відомо, поліцейськими з Переяслав-Хмельницького, які вбили малолітнього хлопчика, виявилися старший сержант Володимир Петровець та лейтенант Іван Приходько.
Днями Голосіївський суд Києва взяв під арешт без можливості внесення застави обох поліціянтів. Під час обшуку за місцем їх проживання вилучено пневматичну гвинтівку та набої до неї, малокаліберну гвинтівку та патрони до неї, а також магазин до пістолета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *