На варті

Герой нашого часу

У Хмельницькому під час урочистостей до Дня Героїв міський голова Олександр Симчишин вручив ветерану російсько-української війни Сергію Королюку (на фото зліва) орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Відповідний указ 17 травня підписав Президент України. “За значні особисті заслуги у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, громадянську мужність, самовідданість у відстоюванні конституційних засад демократії, прав і свобод людини, вагомий внесок у культурно-освітній розвиток держави, активну волонтерську діяльність”, — йдеться в документі.
Сергій Королюк брав активну участь в Революції гідності. В лютому 2014 року колона майданівців, яка йшла до Верховної Ради протестувати проти “диктаторських законів”, потрапила в оточення силовиків. Там свободівець отримав переломи щелепи і пальців. Після Майдану, не вагаючись, пішов на передову російсько-української війни. Нині Сергій Королюк — депутат Хмельницької міської ради від ВО “Свобода”, займається волонтерською діяльністю.
“Побратим Сергій — справжній Герой України. Його не зламали отримані під час Революції гідності поранення, не зламала війна. Він дав відсіч не одному московському “гастролеру” на передовій. Зараз перед ним постав інший виклик, але, я впевнений, він усе здолає. Друже, ми тобою пишаємося!” — зазначив голова обласної організації ВО “Свобода” Олег Лопатовський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *