Соціум

Коротко про головне

День пам’яті жертв політичних репресій

У Хмельницькому вшанували пам’ять жертв політичних репресій. До Ангела Скорботи містяни разом з посадовцями й громадськими активістами поклали квіти й влаштували мітинг-реквієм, а представники духовенства відслужили за невинно закатованими панахиду. Під час Великого терору саме поруч із цим місцем знаходились підвали колишнього НКВС, у яких розстрілювали так званих ворогів народу. Їхні останки були виявлені під час будівництва ЦУМу в 1966 році.  Сталінські репресії торкнулися багатьох родин хмельничан, присутніх на вшануванні.

Як знайти свого дільничного

Працівники комунального підприємства “Хмельницькінфоцентр” розробили карту поліцейських дільниць міста. Тож відтепер хмельничани можуть дізнатись, хто саме з правоохоронців обслуговує їхню територію, і мати контактну інформацію. Варто лише зайти на сайт міськради і в розділі “Мешканцю” знайти вкладку “Карта поліцейських дільниць”, яка досить проста у користуванні.

Навчатись ніколи не пізно

У Хмельницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування відбувся другий випуск студентів Університету третього віку. Усі 850 “студентів”, найстаршому з яких 89 років, не лише отримали сертифікати, а й зробили своє життя активним, цікавим та корисним. Можливість навчатись у літніх людей з’явилась з вересня 2017 року. Ініціатором відкриття такого навчального закладу став міський голова Олександр Симчишин.
Наразі в університеті діють 17 факультетів. Впродовж 2018-2019 років у 54 групах за різними спеціальностями навчання пройшли 1326 слухачів. На організацію навчального процесу кошти виділяють з міського бюджету.

“Подолянчику” — 55

55-річницю з дня заснування відзначив народний художній колектив України ансамбль танцю “Подолянчик”. За понад півстоліття “Подолянчик” об’єднав тисячі юних талантів, цілі покоління танцівників, які за покликом серця і душі дарували і продовжують дарувати своє високе мистецтво людям. Весь цей час ансамбль був і залишається найяск-равішим дитячим танцювальним колективом у нашому місті й області. Саме завдяки творчості цього колективу про Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва знають у багатьох країнах світу. Він виховав багатьох заслужених та відомих працівників культури.
Зала академічного музично-драматичного театру ім. М.Старицького зібрала величезну родину подолянчиків: педагогічний колектив та вихованців ансамблю, їхніх батьків, випускників різних років, а також численних шанувальників хореографічного мистецтва.
Від міської влади подолянчиків з ювілеєм привітав заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Платників податків побільшало

У Хмельницькому збільшується кількість суб’єктів господарювання як юридичних осіб, так і приватних підприємців — платників податків.
Так, за інформацією головного управління ДФС у Хмельницькій області, станом на 1 травня кількість юридичних осіб збільшилася на понад півтори сотні — 9579, що на 159 більше, ніж на початок 2019 року, та на 816 більше, ніж на початок 2018-ого. Як свідчать дані податкової звітності, роботодавці готові до діалогу з міською владою та оформляють офіційні трудові відносини з працівниками. Наразі в місті продовжують вживати заходи щодо легалізації трудових відносин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *