Місто і влада

Хмельницький за крок до найвищої нагороди Ради Європи

Успіхи і зміни Хмельницького знову визнані на високому європейському рівні! ПАРЄ відзначила Хмельницький почесною нагородою Ради Європи — Plaque of Honour (Почесний Знак). Це друга за рангом нагорода, яка передує найголовнішій — Призу Європи.
У Парламентській Асамблеї Ради Європи відзначили, що влада Хмельницького та хмельничани багато роблять для популяризації своєї культури в світі та Європі. Крім Хмельницького, до речі, єдиного міста в Україні, цьогоріч Plaque of Honour отримали ще шість європейських муніципалітетів з Франції, Німеччини, Румунії і Туреччини.
Втім для міста це не перша нагорода ПАРЄ. У квітні 2017 року Європа оцінила зміни, які відбулися в Хмельницькому. Тоді Парламентська Асамблея Ради Європи відзначила зусилля Хмельницького щодо роботи в напрямку євроінтеграції, розвитку економіки, енергоменеджменту та міжнародного співробітництва та присудила нашому місту Прапор Честі (Flags of Honour — на фото).
Взагалі система нагород Ради Європи є важливим інструментом у покращенні відносин між усіма країнами і громадянами Європи, а також розповсюдженні ідеї єдиної Європи. Заснована вона Кабінетом міністрів Ради Європи в 1955 році. Диплом Європи — перший крок на шляху до отримання Нагород Європи. Три наступні — це Прапор Честі, Почесний Знак та Приз Європи. Цих нагород удостоюються муніципалітети й регіони Європи за європейську діяльність, розвиток дружби, співпраці і поглиблення зв’язків між регіонами.
Отримання європейських нагород не лише значно підвищує статус міста, а й відкриває широкі можливості для співпраці з перспективними містами та регіонами, а також з міжнародними організаціями та фондами.
Plaque of Honour на вигляд це — металева пластина з мідними фігурами зверху. В центрі — коло з 12 зірок Європи та гравюра року, яка вказує, коли саме вручена відзнака, а внизу — стилізована карта Великої Європи з назвою муніципалітету, який отримав приз. Металева пластина розміщена на підставці зі скла.
Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *