Соціум

Знову намагаються засудити свободівця Віталія Чорного

9 квітня в приміщенні Хмельницького апеляційного суду відбулося засідання у справі учасника Революції гідності, свободівця Віталія Чорного.

Це вже не перший розгляд справи за поданням прокурорів. 21 січня Чемеровецький міськрайонний суд Хмельницької області визнав невинним учасника Революції гідності Віталія Чорного, якого звинувачували у знищенні меморіального стенду на честь Героїв Небесної сотні, встановленого у Чемеровецькому центрі культури, дозвілля та мистецтва. Проте нині прокурори вирішили подати апеляцію на рішення Чемеровецького міськрайонного суду.
“Ще в жовтні 2017 року я попросив зняти цей стенд, бо на ньому разом із Героями Небесної сотні були зображені загиблі на Майдані працівники міліції, зокрема спецпідрозділу “Беркут”. Не можна на одному меморіальному об’єкті зображувати катів та їхніх жертв. За такою логікою на пам’ятниках загиблим у Другій світовій війні жертвам нацизму можна увічнити й імена загиблих нацистів”, — зазначив Віталій Чорний.
Під час судового засідання після неспроможності прокурорів чітко сформулювати причину апеляційної скарги судді вирішили зробити перерву до 23 квітня.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *