Культура

Звичаї — скарб народу

Хмельницька міська “Просвіта” шанує українські звичаї і традиції, головним з яких є збереження духовності сучасного українства. Православна церква відіграє в цьому велику роль.
Ознайомитись з вічними істинами християнської віри, моралі й етики допоможе книжкова виставка, організована в читальні Народного Дому “Просвіти”, яку першими оглянули вчителі спеціалізованої школи-інтернату.
Чільне місце на виставці займає Біблія або Книги Святого Письма Старого й Нового Заповіту, наново перекладена на українську дослівно із мови давньоєврейської й грецької професором Іваном Огієнком (Лондон, 2002 р.).
Відвідувачам цікаво буде дізнатись про історію Православної української церкви, про вплив релігії на життя народу з книжок, надрукованих українською діаспорою США, Німеччини, Великобританії та подарованих Народному Дому “Просвіти”. Ці теми розкриті і в наукових працях Дмитра Дорошенка “Православна церква в минулому й сучасному житті українського народу”, В’ячеслава Липинського “Релігія і церква в історії України” та в Церковних календарях 1972 року.
А для студентів першого курсу гуманітарно-педагогічної академії особливо цікавими виявилися видання “Бог і Шевченко” отця Михаїла Шевченківа та “Я з вами по всі дні аж до кінця світу” Хмельницької міської “Просвіти”. Книжка розповідає про християнські мотиви у творчості Тараса Шевченка (на фото).
Для англомовних читачів на виставці представлені видання Гарвардського університету (1980 р.) про Острозьку Біблію та 1000-ліття українського християнства, видрукуваного в Нью-Йорку в 1974 році.
Виставка діятиме протягом квітня аж до Великодня.
За інформацією Хмельницької міської “Просвіти”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *