Спорт

Вболіваємо за наших

Стартував чемпіонат України з футболу серед команд Ліги учасників АТО

7 квітня у Вінниці відбулась офіційна церемонія відкриття п’ятого сезону регулярного чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО 2019 року в дивізіоні “Центр”.

Довідка: чемпіонат України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО офіційно внесений до Єдиного календаря фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2019 рік. Організатором чемпіонату є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО “Українці — РАЗОМ!”. Також цього року чемпіонат підтримало новостворене Міністерство у справах ветеранів України. Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО — це наймасштабніша в Україні з 2015 року програма психологічної і фізкультурно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій, яка складається з шести регіональних дивізіонів: “Київ”, “Північ”, “Схід”, “Центр”, “Захід” та “Південь”.
Свято футболу у Вінниці традиційно розпочалося з виконання Державного Гімну та представлення головного трофею сезону — Кубка Героїв АТО. Після цього на поле вийшли 10 команд, які братимуть участь у першості в дивізіоні “Центр”, серед яких чотири — з Хмельниччини. Це ФК “Поділля-АТО” (Хмельницький), ФК “Фортеця” (Кам’янець-Подільський), ФК “Темп” (Шепетівка), ФК “Авіатор” (Старокостянтинів).
У стартовому матчі футбольного сезону гравці “Фортеці” та “Ниви-АТО” з Вінниці розписали мирову нічию — 2:2. Причому кам’янчани до свистка на перерву забили у ворота суперника два сухі м’ячі.
Так само внічию, з рахунком 1:1, зіграли наші земляки — ФК “Поділля-АТО” проти суперників з ФК “Умань-АТО”.
Більше за побратимів не пощастило гравцям ФК “Авіатор” зі Старокостянтинова, які поступилися команді ФК “Прикордонник ДПСУ” з Могилева-Подільського з рахунком 1:4.
Четверта команда з Хмельниччини — ФК “Темп” (Шепетівка) свій матч проти команди ФК “Поділля НГУ” (Вінниця) гратиме за кілька днів.
Протягом наступних семи місяців 88 команд, а це майже 3000 учасників бойових дій зі всієї України, змагатимуться за перехідний трофей. Змагання проходитимуть у два кола. Фінальні змагання на Кубок Героїв АТО відбудуться в жовтні на спортивній базі ФК “Динамо” (Київ) та стадіоні “Динамо” ім. Валерія Лобановського.
Андрій Агєєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *