На варті

Лави Збройних Сил поповнять нові призовники

Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” з 1 квітня до 31 червня 2019 року триває призов на строкову військову службу. Порядок проведення весняного призову громадян в обласному центрі затвердили на черговому засіданні виконавчого комітету.

За інформацією міськради, призовну комісію пройдуть понад три з половиною тисячі юнаків. За словами начальника відділення з комплектування Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату Сергія Чорноконя, новобранців під час строкової служби до зони ОСС направляти не будуть.
Згідно з ухваленим виконавчим комітетом міської ради рішенням, на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до Законів України, у квітні-червні 2019 року з Хмельницького призвуть чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Для проведення призову на строкову військову службу цим документом також створили призовну комісію, яку очолює керуючий справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій.
Затверджено також графік засідань призовної комісії та склад медичної комісії для проведення медобстеження призовників.
Роботу комісії для проведення медогляду призовників забезпечує міське управління охорони здоров’я, яке направляє на призовну дільницю міського військкомату різнопрофільних лікарів.
Хмельницький міський голова Олександр Симчишин підписав розпорядження “Про стан військового обліку на території міста Хмельницького у 2018 році та завдання на 2019 рік”, яким затверджено склад комісії з перевірки стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, розташованих на території міста. До складу комісії увійшли працівники відділу з питань оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами і представники Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату, а очолюватиме її керуючий справами виконавчого комітету Юлія Сабій.
Крім цього, документом затверджені план перевірок стану військового обліку і завдання щодо методичного забезпечення військового обліку призовників і військовозобов’язаних та підвищення кваліфікації на території міста на 2019 рік.
Наріз весняний призов-2019 стане чи не кількісно найбільшим за останні 5 років. Зокрема, лише на теренах Хмельницької області на службу вирушить 785 чоловік, а із урахуванням резерву — усі 1570. Така кількість пов’язана із тим, що суттєво збільшився набір до прикордонної служби, в яку, до слова, ще кілька років тому не відправляли строковиків.
Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *