Культура

Кожній дівчині своя сукня до лиця

Світ багатий різноманітністю. От і в моді кожен виокремлює власний стиль, купує щось на свій смак. Спробували задовольнити різні вподобання сучасної молоді цьогорічні випускниці класу моделювання та конструювання одягу міської дитячої школи мистецтв викладача Тетяни Веремінової.

Шестеро молодих дизайнерів 28 березня у школі мистецтв представили театралізоване дефіле “Модні подруги”. Режисеркою показу стала Олена Лежанська. Сценічне дійство розпочалося зустріччю шістьох подруг, кожна з яких віддає перевагу одному зі стилів одягу і має свої вподобання та погляди на життя.
Однією з найактивніших виявилася прихильниця спорту. Вона закликала подруг носити зручний повсякденний одяг, який дозволяє робити все, що заманеться, і не сповільнює природних рухів. Спортсменці найбільше сподобалася колекція випускниці школи мистецтв Валерії Машталєр “Спортивний шик”. Зручні сукні простого крою, плаття, шорти, спідниці та піджаки доповнювали стильні рюкзаки.
Та не всім дівчатам подобаються скакалка, мʼяч, біг чи гімнастика. Є й романтичні натури, котрі живуть фантазіями та мріями. Такою була ще одна “Модна подружка”, котра представила колекцію “Час мріяти” Олександри Кмець. Публіку зачарували сукні пастельних тонів, оздоблені вишивкою та гіпюром.
Трохи блискіток, неординарних форм, епатажу запропонувала подругам дівчинка, котра представила колекцію Дарини Комісарович “Таємничі звуки Всесвіту”.
Кажуть, темінь — подруга молоді, бо, коли сідає сонце, починаються дискотеки, посиденьки зі співами під гітару… Для прихильників розважатись у другій половині доби подружки представили колекцію “Нічне місто” Марії Далалай. Низ колекційних суконь прикрашав краєвид нічного міста. Стрій доповнювали кольорові гольфи та яскраві навушники для прослуховування улюбленої музики.
Є дівчата, котрі полюбляють природу. Для них прогулянка лісом чи відпочинок біля водоймища — “Мить щастя”. Так і називалася колекція Вероніки Коваленко. Сукні в стилі кежуал доповнювалися яскравими вінками з квітів та стрічками.
Серед сучасної молоді чимало представників різних субкультур та неформальних груп. Такі легко нехтують усіма загальноприйнятими правилами, проявляють неабиякий креатив. Представницею альтернативної молоді стала одна з подруг. Їй до вподоби виявилася колекція “Андеграунд” Поліни Коновалової. Випускниця школи мистецтв, демонструючи одяг, довела дівчині, що можна бути неординарною, навіть трохи брутальною, але для цього не обовʼязково палити чи вживати спиртне.
Так дівчата продемонстрували, що свій стиль і шлях до задоволення смаків може знайти кожна дівчина. Обираючи, створюючи одяг, слід думати й про те, що говоритиме він про тебе світу. Сценічне свято моди доповнили виступи танцювального колективу школи мистецтв “Фреш”.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *