Місто і влада

Гра у відкриту

Хмельницький офіційно приєднався до Міжнародної Хартії відкритих даних.

Міжнародна Хартія відкритих даних — це міжнародна ініціатива, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації спільних принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. Її завданнями є поширення демократії, боротьба з корупцією та сприяння економічному зростанню. Нині вже 65 національних та місцевих урядів приєднались до цієї ініціативи. Україна офіційно приєдналася до міжнародної Хартії відкритих даних 6 жовтня 2016 року на конференції International Open Data Conference (IODC) 2016 року в Мадриді. До п’яти українських міст, які два роки тому  виявили бажання зробити дані доступними для громадськості, цьогоріч приєдналось ще чотири. Серед них і наш Хмельницький.

“Це надзвичайно важливо для міста і я щиро вітаю хмельничан з таким досягненням, — наголосив міський голова Олександр Симчишин. — Ми виконали всі умови і маємо чіткий план дій з реалізації принципів Міжнародної Хартії відкритих даних. Запевняю, що й надалі розвиток відкритих даних залишатиметься одним із пріоритетів нашої роботи. Відкриті дані міста — це не лише підвищення рівня прозорості й ефективності діяльності міської влади, а й нові можливості для залучення інвестицій, реалізації соціально важливих та комерційних проектів”.

Торік  депутати міської ради затвердили Положення про відкриті дані Хмельницької міської ради та прийняли рішення “Про приєднання Хмельницької міської ради та її виконавчих органів до Міжнародної Хартії відкритих даних”. Команда фахівців від міста активно долучалася до реалізації заходів, організованих у 2018 році Держагентством з питань електронного урядування України в партнерстві з проектом Фонду “Євразія” “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах” за підтримки USAID i UK AID. У рамках реалізації проекту “Моє місто” створено окремий портал відкритих даних, на якому оприлюднено 14 відкритих реєстрів в режимі реального часу.

На офіційному сайті міської ради та її виконавчих органів  уже оприлюднено понад 300 наборів відкритих даних розпорядників інформації, підключено 12 сервісів та електронних інструментів.

Фахівці МКП “Хмельницькінфоцентр” брали участь у навчанні за програмою Open Data Challenge, у міжнародному саміті Open Government Partnership Global в місті Тбілісі (Грузія), стали учасниками програми Open Data Leaders Network.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *