Місто і влада

Хмельницький долучився до проекту Міжнародного агентства протидії корупції

Міська рада підписала Меморандум  з Management Systems International щодо надання міжнародної технічної допомоги “Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні “ВзаємоДія”.

Цей проект — п’ятирічна ініціатива Незалежного агентства федерального уряду США (USAID), мета якої — допомогти Україні подолати корупцію та підвищити рівень відповідальності й прозорості врядування. Проект має забезпечити основні урядові установи можливостями боротьби з корупцією, зміцнити підтримку громадськістю антикорупційних зусиль і участь громадськості в антикорупційних ініціативах, а також зменшити рівень терпимості громадян до корупції.

“Місяць тому я мав зустріч з активістами, й запропонували нам долучитися до цього проекту, — каже міський голова Олександр Симчшин. — Ми максимально зацікавлені в його ефективній реалізації. Вже нині створюємо сервіси, що мінімізують контакт людей з чиновниками й унеможливлюють корупцію в органах місцевого самоврядування”.

USAID розробило особливу методику з 10 показників, які стосуються запобігання корупції. Ця методика вже використовувалася в багатьох країнах, а ми її адаптували під українське законодавство. На першій стадії оцінюватимемо виконавчий комітет міської ради. За результатами методики  виробимо рекомендації, а надалі будемо допомагати в реалізації цих рекомендацій”, — каже старший радник з антикорупційних питань проекту Ігор Осика.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *