Соціум

Місце зустрічі — Молодіжний центр

Ідея створення в Хмельницькому Молодіжного центру належить самій молоді. Адже досі в місті не було місця, де б юнаки та дівчата могли не лише відпочивати, а й розвиватись, самовдосконалюватись та вчитись бути лідерами.

Саме у цьому центрі мають вирішуватися й такі нагальні питання, як працевлаштування молоді, реалізація її власних ідей та проектів. Хмельницька міськрада ініціативу підтримала і для реалізації проекту виділила під Молодіжний центр приміщення в самому центрі міста. І вже за кілька місяців нова комунальна установа відсвяткує новосілля.

Молодіжний центр працюватиме в приміщенні на вулиці Кам’янецькій, 63. Нині там тривають ремонтні роботи. Загальна площа молодіжної установи — 240 квадратних метрів. Центр розділять на кілька функціональних зон: конференц-залу, малу лекційну залу, кімнату відпочинку, адміністрацію та харчову зону.

“Найбільша кімната площею 120 квадратних метрів — це конференц-зала. Там можна проводити різноманітні масові заходи: форуми, “круглі столи”, тренінги, лекції. Менші кімнати слугуватимуть місцем для напрацювання цікавих проектів і відпочинку”, — розповів директор комунальної установи “Молодіжний центр” Владислав Гребенюк.

Досі, організовуючи різні заходи, молодь стикалась з проблемою відсутності місць для їх проведення. Тобто доводилось платити гроші за оренду чи тіснитися в маленькому, але безкоштовному приміщенні. Молодіжний центр цю ситуацію змінить.

Фінансуватиметься робота закладу з місцевого бюджету. На діяльність центру і завершення ремонту міська рада вже виділила два мільйони гривень. Керуватиме установою Владислав Гребенюк. Окрім нього, в центрі працюватимуть ще десять спеціалістів. Поки що є п’ять. Цільовою аудиторію установи стануть хмельничани від 15 до 35 років.

“Ми хочемо стати центром неформальної освіти, де молоді хмельничани зможуть отримати нові знання та знайомства, відпочити, створювати корисні для міста проекти. Переконаний, що Молодіжний центр стане однією з родзинок обласного центру”, — зазначив Владислав Гребенюк.

Свої пропозиції щодо роботи центру внесли й представники міських молодіжних організацій, які взяли участь в обговоренні стратегії розвитку закладу. Зустріч відбулася за ініціативи Владислава Гребенюка 29 січня.

Представники молодіжної установи також поділилися з присутніми планами на найближчий час. Зокрема, вже цього року в Молодіжному центрі проведуть навчання в рамках проекту “Активні громадяни”, “Форуму молодіжної активності”, “Школи сучасних лідерів”, а також серію квестів, перегляди фільмів просто неба, конкурси соціальної реклами. В стінах центру відбудеться й нагородження хмельничан премією “Волонтер року”…

Офіційне відкриття Молодіжного центру заплановане на березень-квітень цього року.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *