З життя громади

Статут Хмельницького стане коміксом

Вчора, 6 грудня, в Агенції сталого розвитку “АСТАР” презентували проект “Паспорт Хмельницького”, покликаний привернути увагу молоді до Статуту міста, подавши його у форматі японського стилю коміксів — манґа.

“Статут міста можна назвати місцевим аналогом Конституції, адже у ньому прописані основні механізми місцевого самоврядування. Знати цю інформацію — означає знати свої права й обов’язки як хмельничанина, — розповідає голова Агенції сталого розвитку “АСТАР” Олег Демчук. — Ми хочемо донести основну інформацію зі Статуту територіальної громади Хмельницького якомога більшій кількості молодих людей у доступній для них формі. Нині над створенням цього коміксу працює художник Таїс Яневич”.

Автори проекту подадуть найважливішу інформацію зі Статуту у вигляді діалогу між персонажами манґи. Друком видадуть тисячу примірників коміксу, які роздадуть випускникам шкіл. За форматом — це маленька книжечка, яку можна легко покласти у кишеню. Крім того, комікс надрукують на вторинній сировині. Так представники “АСТАРу” хочуть показати хмельничанам необхідність збирати макулатуру, яку варто переробляти на папір для збереження дерев.

“Ми презентуємо готовий комікс орієнтовно через два місяці, — зазначає менеджер проекту “Паспорт Хмельницького” Анастасія Підганюк. — Крім друкованого формату, плануємо розмістити його електронну версію у Facebook. Також у рамках проекту, який ми реалізуємо за підтримки Всеукраїнської ініціативи “Активна громада” Інституту “Республіка”, проведемо тематичні вікторини й зустрічі зі студентами та школярами”.

Таким чином Хмельницький стане першим містом в Україні, чий Статут територіальної громади видадуть у форматі коміксу.

Перші приклади, як виглядатиме комікс.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *