Культура

“Подільська ліра” зібрала яскравих вокалістів

Нещодавно у Хмельницький з’їхалися дитячі та юнацькі хорові колективи і вокалісти зі Львова, Луцька, Вінниці, Кривого Рогу, Кам’янця-Подільського Хмельницького та інших міст на IV Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва імені Валерія Ярецького Подільська ліра-2018”. Відбувся він у філармонії за участю загалом 26 навчальних закладів країни.

Два дні конкурсантів у дев’яти номінаціях оцінювало високопрофесійне журі у складі народного артиста України, художнього керівника Національного академічного народного ім. Г.Верьовки Зеновія Корінця, художнього керівника і диригента народної хорової капели “Гаудеамус” Степана Дацюка, солістки хору ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” Людмили Голуб, соліста вокального квартету “Акорд” Волинської філармонії Андрія Зарицького та директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Андрія Клименка.

За словами засновника та організатора фестивалю-конкурсу Лілії Качуринець, “Подільська ліра” відбувається щороку задля відкриття нових обдарувань, розвитку національної та міжнародної творчої співпраці з навчальними закладами різних регіонів.

Фестиваль засвідчив високу майстерність учасників, переможці отримали гідні відзнаки. Так, спеціальний приз — безкоштовна участь у наступному фестивалі-конкурсі “Подільська ліра” отримав зразковий дитячий хоровий колектив молодших класів “Сонечко” Вінницької дитячої музичної школи №1, а сертифікат від Андрія Клименка на безоплатну участь у вокальному інтенсиві “Вокальної академії Олександра Пономарьова” у київській студії звукозапису “З ранку до ночі” — кам’янчанка Вікторія Співак та хмельничанка Катерина Льовкіна. Спеціальним дипломом відзначений викладач естрадного сольного співу Кам’янець-Подільської міської дитячої школи мистецтв Ірина Добровольська.

Гран-прі фестивалю дісталося Анастасії Микитюк з народного хору “Тоніка” Палацу творчості дітей та юнацтва та зразковому вокальному ансамблю “Усмішка” з Кам’янця-Подільського. Вони ж отримали пам’ятні призи від голови обласної організації Аграрної партії Сергія Іващука.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *