Місто і влада

Банківською карткою розрахуватися за проїзд

Очільник Хмельницького Олександр Симчишин підписав меморандум з представником компанії “Віза Україна” щодо впровадження безготівкового розрахунку в громадському транспорті.

У першій половині наступного року міська влада планує запровадити безготівковий розрахунок за проїзд у громадському транспорті. Спочатку хмельничани зможуть використовувати електронний квиток у тролейбусі, а згодом — в автобусах і маршрутках. Щоб не створювати незручностей для туристів та й для самих хмельничан, у новій системі буде передбачений розрахунок будь-якою банківськоою карткою. Без жодних витрат з міського бюджету цей захід допоможе впровадити ТОВ “Віза Україна”.
“Ми вивчали досвід різних міст, де нині запроваджують безготівковий розрахунок у громадському транспорті, й постаралися перейняти найкращі варіанти, щоб не створювати зайвих незручностей для хмельничан і гостей міста, — розповідає Олександр Симчишин. — На Міжнародному саміті мерів у Києві Хмельницький отримав гарний подарунок від “Візи” — допомогу у впровадженні безготівкового розрахунку. Готівка — це завжди тінь і непрозорість. Саме через це нині маємо багато проблем у громадському транспорті”.
Розрахунок за допомогою банківської картки займатиме лише кілька секунд. Пасажирові необхідно лише прикласти картку до стаціонарного валідатора або мобільного терміналу в контролера.
“Ми не будемо гратися в ексклюзивність — придатними будуть усі платіжні системи. Приємно, що Хмельницький одним із перших в Україні переходить на сучасні способи розрахунку, — зазначає директор з цифрових рішень компанії “Visa” в Україні, СНД і Південно-Східній Європі Євген Лісняк. — Підписаний меморандум також передбачає майбутню допомогу ТОВ “Віза Україна” у впровадженні безготівкового розрахунку за паркування автомобілів”.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *