Без категорії

Хмельничани підтримали відновлювальні джерела енергії

У суботу, 8 вересня, Хмельницький долучився до міжнародної акції “Дій за клімат”. Місцеві представники Всеукраїнської ініціативи “Активуй енергію” та Активної громади Хмельницького на головній площі міста розповідали хмельничанам про зміну клімату й необхідність впроваджувати відновлювальні джерела енергії.

В раках акції “Дій за клімат” кілька десятків хмельничан долучилися до параду екологічного транспорту. У супроводі поліції вони проїхалися вулицями міста на велосипедах, роликах, скейтбордах, самокатах…

“На скейтборді їжджу вже рік, — розповідає юний учасник параду екологічного транспорту Олександр Свірчук. — Скейтборд мені подобається тому, що це зручний, компактний транспорт і його легко освоїти — потрібно лише відштовхнутися ногою. На ньому їжджу до школи й просто катаюся для власного задоволення”.

Опісля на майдані Незалежності учасники параду взяли участь у флешмобі “100% ВДЕ”. Вони спільно з кількома автомобілями патрульної поліції утворили відповідний живий напис.

Також організатори акції “Дій за клімат” спілкувалися з хмельничанами про небезпеку кліматичних змін і способи зменшення їхньої шкоди.

“У рамках акції ми збирали підписи до міської ради про 100-відсотковий перехід обласного центру на відновлювальні джерела енергії до 2050 року. Мета — амбітна, але досяжна. Її вже декларують 40 країн світу. Тому не хочемо, щоб наше місто пасло задніх, — розповідає співорганізатор акції в Хмельницькому Артур Кокаревич. — В Україні є міста, які декларують подібні цілі. Так, цієї п’ятниці в Києві представники влади Кам’янця-Подільського та Чорткова підписали відповідні меморандуми з міжнародною кліматичною організацією “350.org”. У Житомирі зробили це ще раніше”.

Також Артур Кокаревич наголосив, що перехід на відновлювальні джерела енергії — це запорука енергетичної незалежності країни й міста.

Подібні акції проходили ще у 17 містах України.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *