Місто і влада

Перейменування вулиць міста продовжиться

На виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, прийнятого 2015 року, протоколів засідань топонімічної комісії, розпорядженням міського голови Олександра Симчишина від 19.02.2016 року у Хмельницькому перейменовано 48 вулиць, провулків та проїздів. Напрацьовано пропозиції щодо перейменування ще 84 вулиць, провулків та проїздів з метою декомунізації та дерусифікації топонімів міста.
Минулого року перейменування торкнулося лише вулиці Ціолковського, яка отримала назву Героїв АТО на честь хмельничан, які загинули під час російсько-української війни.
На 22-й сесії міської ради 4 липня цього року депутати прийняли рішення про перейменування вулиці Московської на вулицю Кості Місевича, Тамбовської — на Ніни Косарєвої, вулиці Білгородської й однойменного провулка — на Петра Скоропадського. На карті Хмельницького залишилося ще 79 топонімів, які чекають на перейменування.
Вчора на засіданні топонімічної комісії ухвалено рішення про винесення на розгляд міської ради пропозицій зміни назв 15 вулиць та провулків. Зокрема, провулка Пугачова — на Олександра Олеся, вулиці та провулка Разіна — на Олега Ольжича, вулиці Невського — на Кобзарів, вулиці та провулка Кутузова — на академіка Вернадського, вулиці, провулка та проїзду Суворова — на Назарія Яремчука, вулиці та провулка генерала Рум’янцева — на Володимира Атамана, вулиці та провулка Красовського — на гетьмана Мазепи, вулиці Карбишева — на Пилипа Орлика та вулиці декабриста Раєвського — на Олександра Білаша.
Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *