Спорт

Кілька сотень бігунів на вулицях міста

У суботу, 26 травня, пройшов перший наймасовіший пробіг у Хмельницькому “Khmelnytskyi City Run — 2018”. Поштовхом до його проведення стала електронна петиція.

Долучилося до “Khmelnytskyi City Run — 2018” майже сім сотень хмельничан і гостей міста. Учасники були поділені на чотири категорії. Перша передбачала дистанцію в один кілометр і ліміт часу 15 хвилин. У цьому забігу могли взяти участь юнаки і дівчата віком від 11 до 14 років. Друга — три кілометри і 45 хвилин для чоловіків і жінок від 14 років. Третя — шість кілометрів і одна година й 15 хвилин для тієї ж вікової категорії. Й остання — дев’ять кілометрів і одна година й 30 хвилин для чоловіків і жінок від 16 років. Для забігу було обмежено рух автотранспорту вулицями Гагаріна, Європейською, Свободи, Героїв Майдану, Соборною та Володимирською.

“Приємно, що нинішнє свято спорту й здорового способу життя відбувається завдяки побажанню громади міста, — розповідає міський голова Олександр Симчишин. — Активні хмельничани зареєстрували електронну петицію, яка набрала понад 500 підписів. Звичайно, ми одразу погодилися з такою ініціативою. “Khmelnytskyi City Run” плануємо зробити щорічним. Поки у нас немає ні марафонської, ні напівмарафонської дистанцій. Проте наступного разу ми обов’язково пробіжимо 21 кілометр”.

Учасники гідно пробігли усі дистанції. В четвертій, найважчій категорії серед чоловіків переможні місця вибороли Вадим Рогозовський, Артем Алфімос, Сергій Рибак, Віталій Капітанець, Олексій Обуховський, а серед жінок — Богдана Семьонова, Валерія Зіненко, Віра Овчарук, Любов Суховірська і Олена Лавренюк. Усі вони отримали, окрім медалей, грошові нагороди.

“На перемогу не сподівався, адже було чимало гідних суперників. Бігти було цікаво, адже маршрут складався з великої кількості поворотів, підйомів і спусків. Спортом займаюся професійно. Щоб взяти участь у “Khmelnytskyi City Run”, спеціально приїхав з Київської області”, — поділився Вадим Рогозовський, який першим пробіг дев’ять кілометрів.

 

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *