Соціум

Наталя Кудряшова: “Про популярність не думаю, хочеться робити добру справу і максимально розвиватися”

Мало хто задумується про грані талантів і життя поза кадром ведучих новин чи телепередач. Насправді ж за легкістю і самовпевненістю, з якою вони презентують медійний продукт, — титанічна праця і досвід. Про це наша розмова з відомою землячкою — ведучою програми “Ревізор. Магазини” Наталею КУДРЯШОВОЮ, котра днями завітала до рідного міста.

Пані Наталю, мета вашого приїзду — не просто відвідини міста, де народилися.

Насправді мене запросили взяти участь у концерті з нагоди ювілею муніципального академічного камерного хору під керівництвом Ігоря Цмура, в якому я співала ще з дня створення колективу.

То ви ще й співачка?

Так, у мене три освіти: економічна, театральна і музична. У Хмельницькому, де народилася і мешкала до 18 років, закінчила музичне училище ім. В.Заремби. Там і запросили мене на першу роботу в 14 років в хор. Пісні тоді виконували різні — від народних до світової класики.

Дуже зраділа, коли через 20 років заснування колективу випала нагода знову з ним заспівати. На ювілейному концерті виконувала сольні і колективні партії.

Нині ви продовжуєте музичну кар’єру?

Звісно, закінчивши столичний музичний вуз, де засвоїла академічний вокал, співала на різних сценах. Співпрацюю з азербайджанським культурним центром ім. М.Магомаєва, де я одночасно продюсер, ведуча і вокалістка. Даємо комерційні концерти у великих залах, як-от столичний Палац культури КПІ. Також проводимо театралізовані заходи.

Композиції яких стилів вам подобається виконувати?

Оперети, джаз, естрадні пісні, народні азербайджанські… Потрохи записую сольний альбом, вже є кілька готових джазових композицій. Також маю, якщо його можна так назвати, альбом з десяти оперет, є записані і романси. Поки ці роботи чули у вузьких колах, але, гадаю, незабаром усе зміниться.

З естради люблю співати лірику, особливо “Адажіо” Лари Фабіан, цей твір часто виконую на концертах.

Пишу й сама. Сподіваюся, вже незабаром відбудеться презентація моєї авторської пісні, можливо, на національному відборі “Євробачення”. Ця пісня вже записана.

А на музичних інструментах граєте?

Так, але ці вміння застосовую переважно для робочих моментів, коли треба собі закомпонувати.

То в якій сфері ви б хотіли стати більш популярною: в музиці чи на телебаченні?

Не ставлю собі за мету бути популярною, просто хочеться сповна виконати свою життєву місію, розвинути всі дані Богом таланти.

А як стали журналісткою?

У Хмельницькому працювала ведучою передачі “Все про все” на дитячій телестудії при ХОДТРК “Поділля-центр”. Було це наприкінці 1990-х. Ще працювала кореспондентом у газеті “Є”. Писати статті, особливо інтерв’ю з відомими людьми, мені дуже подобалося. Таким був мій перший журналістський досвід.

Як же потрапили на “Новий канал”?

Випадково. Мене запросили на програму “Страсті за Ревізором”, а далі й у саму програму “Ревізор: Магазини”. Ця передача мені дуже подобається, адже дбаємо, аби покупки, зроблені українцями, були якісними, а культура торгівлі — була на європейському рівні.

Для того, щоб робити перевірки у “Ревізорі: Магазини”, потрібно бути добре обізнаним у сфері торгівлі, знати закони. Звідки черпаєте знання?

Справжнім експертом станеш, коли засвоїш кухню зсередини. Адже супермаркети, магазини — специфічна сфера, яка має різні, не завжди приємні нюанси. Знайома з цим не з чуток. Коли переїхала до Києва у пошуках кращої долі, вступила у виш. Голодному студенту треба було якось підзаробляти, аби вижити у недешевій столиці. Матеріальної підмоги у мене на той час не було, у Хмельницькому залишила тільки маму, котра за станом здоров’я не могла думати про моє матеріальне благополуччя.

Це нині для студентів з підробітком немає проблем: можуть чи флаєри роздавати, чи працювати промоутерами… У мої часи єдиною сферою, де можна заробити хоч якісь гроші, була торгівля. Тоді лише почали відкриватися супермаркети, в один із яких пішла працювати в нічну зміну. Доводилося нелегко: працювала з дев’ятої вечора до дев’ятої ранку, потім бігла на пари, майже зовсім не спала — дві-три години після навчання.

Сферу торгівлі освоїла швидко. Керівництво супермаркету мене одразу помітило. З касира професійно виросла до спеціаліста з навчання. Згодом відкривала нові магазини в Україні, Молдові, навіть була директором магазину.

Тому, коли потрапила на “Ревізор: Магазини”, перевірки робила не формально, а з розумінням справи.

Тож тим, хто прагне чогось досягти у житті, радите не боятися будь-якої роботи?

Тільки тієї, яка забороняється Кримінальним кодексом. А взагалі будь-ким працювати не соромно, соромно нічого не робити. Саме трудоголізм і те, що у добі 24 години, допомогло мені у житті.

Як відпочиваєте?

Здається, не відпочиваю взагалі. Своє життя не поділяю на роботу і відпочинок, адже пощастило заробляти на життя тим, що мені подобається.

Знімали сюжет і в рідному Хмельницькому, хоча були, м’яко кажучи, неприємні моменти, поділіться враженнями.

На речовому ринку знімати було одне задоволення. Зовсім по-іншому розгорталися події в “Колібрісі”, де мене взагалі побили. Відкрите кримінальне провадження за двома статтями. Єдине, що тішить: ми вказали хмельничанам місце, де з ними може статися лихо при відстоюванні свого права як споживача.

На вулицях вас впізнають?

Так, звичайно, і це радує. Якось у магазині почула, як дівчинка каже до мами: “Не бери той хліб, бо тітка Наталя з передачі казала, що він має бути запакований”. Тобто виховуємо вже озброєних знаннями про свої права молоді покоління.

Вже встигли перезнайомитися з зірками на “Новому каналі”?

Тішить, що тут багато хмельничан: улюбленець публіки Сашко Педан, веселунка Леся Нікітюк і я.

Ви багато працюєте, чи вистачає часу на особисте?

Усіх секретів розкривати не буду, але серце моє зайняте, хоча офіційно я незаміжня.

На ваш погляд, Хмельницький змінився з часу вашого переїзду в столицю?

Мене не було тут 16 років, звичайно, змінився: багато нових будівель, перейменовані вулиці, покращився благоустрій… А от хмельничани залишилися такими ж, як були. Їхню харизму не сплутаєш з мешканцями інших міст. Навіть у Києві хмельничани для мене виділяються з натовпу. Це неможливо пояснити, потрібно просто відчути.

Знову потрапити у рідне місто дуже приємно. Зустрілася з подругою, її донькою.

Що побажаєте землякам у чудову весняну пору?

Гарного настрою, миру в душі, сім’ях, країні.

Дякую за розмову.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *