Соціум

Названо нових лауреатів обласної премії імені Дмитра Прилюка

 

За традицією, започаткованою відповідним рішенням обласної ради 2012 року, напередодні Дня журналіста визначаються лауреати обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

У понеділок, 14 травня, комітет премії визначив її цьогорічних лауреатів, обравши двох номінантів з восьми претендентів, допущених до участі в конкурсі. Цьогоріч переможцями цієї престижної премії стали Петро Воробей — журналіст, заступник редактора газети “Подільські вісті” за цикл нарисів та колектив авторів науково-публіцистичного видання “Просвіти” “Поділля в добу Директорії УНР (1918-1920)” у складі науковців-публіцистів Віктора Адамського, Богдана Крищука та Юрія Телячого. Інші учасники отримають почесні дипломи.

Щоправда, під час обговорення підсумків конкурсу вирішено внести зміни в положення про премію, над якими працюватимуть члени комітету, аби невдовзі винести їх на розгляд сесії обласної ради. Зокрема, планується розширити тематику за рахунок літературної складової, залучивши до конкурсу й доробок літераторів краю, що, зрештою, цілком закономірно з огляду на те, що Дмитро Прилюк відомий і як публіцист, і як літератор. До речі, восени в області широко відзначатиметься 100-річчя від дня народження визначного земляка. Тож члени комітету висловлять керівництву області пропозиції щодо гідного відзначення ювілею. А відзнаки премії лауреатам буде вручено традиційно на урочистостях до Дня журналіста.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *