Соціум

Прикордонники відсвяткували випуск у Києві

У п’ятницю, 27 квітня,  на Софійській площі у столиці відбулись урочистості з нагоди 100-річчя зі створення Корпусу кордонної охорони УНР і чергового 26-го випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.

Президент України та голова Держприкордонслужби вручили дипломи випускникам, які закінчили Національну академію з відзнакою. Загалом прикордонні лави поповнили 190 лейтенантів. Серед випускників — 18 офіцерів, які брали активну участь у бойових діях на сході України ще до вступу до навчального заклад.

“Випускники Національної академії Держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького завжди були символом честі й доблесті, вони вірні військовій присязі за будь-яких умов готові стати на захист українського кордону та української землі”, — наголосив Петро Порошенко під час свого виступу.

Молоді офіцери будуть направлені на всі ділянки державного кордону України, окрім районів проведення антитерористичної операції. Крім того, держава також отримала 65 офіцерів, які навчалися на факультеті підготовки керівних кадрів.

За роки існування Національна академія підготувала понад 10 тисяч офіцерів. Майже половина з них виконували завдання в АТО, більше 40 відзначено державними нагородами.

А в суботу, 28 квітня, урочистості з нагоди 26-го випуску офіцерів відбулися вже у Хмельницькому в стінах академії.

“Вітаю з успішним закінченням навчання та отриманням первинного офіцерського звання, — звернувся до випускників ректор НАДПСУ, генерал-майор Олег Шинкарук. — Саме вам надалі розбудовувати прикордонну службу, примножувати її здобутки і формувати позитивний імідж України. Ви повинні бути взірцем професіоналізму, чесності, високої культури і самовідданості в охороні та обороні кордонів Батьківщини”.

Випускники попрощалися з бойовим прапором академії та на завершення пройшли урочистим маршем.

Наш кор.

Фото надані Національною академією Держприкордонслужби України

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *