З життя громади

Типові проблеми міських багатоповерхівок

У вівторок у приміщенні управляючої муніципальної компанії “Дубове” (колишній ЖЕК №5) заступник міського голови Галина Мельник провела виїзний прийом громадян з особистих питань. На зустріч завітали лише троє хмельничан.

Мешканка будинку № 10/5 на вулиці Гастела скаржиться одразу на кілька проблем п’ятиповерхівки: протікає дах, необхідно закріпити балкони для сушки одягу, укріпити стіну технічного приміщення й заґратувати слухові вікна, через які на горище проникають голуби.
Галина Мельник доручила начальнику УМК “Дубове” Олександру Забурмесі провести поточний ремонт даху. Окрім того, до кінця цього місяця обіцяють закрити слухові вікна. Також працівники компанії приберуть горище п’ятиповерхівки від посліду та мертвих птахів. Дещо складніша ситуація з рештою питань.
На переконання Олександра Забурмехи, з балконом для сушки одягу немає проблем — його вже закріпили. Проте хмельничанка вважає, що проведених робіт було замало й він може через роки впасти. Тому вирішили поставити так звані маячки, щоб зрозуміти, чи дійсно є проблема.
Щодо ремонту стіни технічного приміщення будинку, то спершу потрібно з’ясувати, чи вже готувалася необхідна документація. Відповідно до неї можна буде укріпити стіну. Проте капітальний ремонт нині можна провести лише на основі співфінансування.
Двоє мешканок будинку №2 в провулку Іподромному розповіли, що їхня десятиповерхівка бере участь у міській програмі з енергоефективності. Співвласники вирішили замінити вікна. Відповідно з міського бюджету буде відшкодовано 60% вартості проведених робіт. Проте хмельничанки цікавилися, чи не можна з кошторису прибрати роботу над відкосами. Це б зробило меншими витрати мешканців, серед яких чимало літніх людей. А роботу над відкосами провели б працівники УМК “Дубове”.
Начальник компанії запевнив, що на такі роботи в них ні працівників, ні коштів. Втім після заміни вікон вони проведуть обіцяний ремонт. А Галина Мельник порадила звернутися за фінансовою допомогою до депутатів, адже сума невелика.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *