Соціум

Хмельничан возитимуть сім сучасних тролейбусів

У вівторок у  комунальному підприємстві “Електротранс” урочисто презентували сім новеньких тролейбусів, придбаних за кошти міського бюджету, й один — капітально відремонтований.

У вівторок у  комунальному підприємстві “Електротранс” урочисто презентували сім новеньких тролейбусів, придбаних за кошти міського бюджету, й один — капітально відремонтований.

 

За словами міського голови Олександра Симчишина, нові тролейбуси вартували міському бюджетові 34,4 мільйона гривень. Очікувалося, що вони з’являться в Хмельницькому раніше, проте виникли певні проблеми з тендером. Його виграла білоруська компанія “БКМ-Україна”, проте в останній день відмовилася від поставки електротранспорту. Відтак перемога перейшла до “Богдан Моторс”.

Після презентації сучасні машини рушили на свої маршрути. Вони  обслуговуватимуть найбільш заселені мікрорайони, проте “Електротранс” проробляє схему, щоб нові машини могли побувати у кожній частині Хмельницького.

Сучасний транспорт має низку переваг. Так, навіть у люті морози не було жодного випадку невиходу на маршрути. А все завдяки тому, що вся гальмівна система в середині салона. Тобто, якщо надворі низька температура, водій прогріває салон транспортного засобу і таким чином розморожує гальмівну систему, що створює додаткову безпеку пасажирам.

“За останні три роки ми закупили 23 нові тролейбуси й три капітально відремонтували, — розповідає Олександр Симчишин. — І надалі продовжуватимемо цю гарну традицію. Якщо рухатимемося такими темпами, то до кінця каденції зможемо суттєво збільшити кількість сучасних тролейбусів, які водночас і комфортні для пасажирів, і економлять електроенергію”.

Плюси нового електротранспорту також оцінили його водії. Так, Едуард Бєляк розповідає, що працювати стало набагато комфортніше. Перевагу зручності також віддають звичайні пасажири, які іноді навмисно чекають на новенький тролейбус.

“У нових машин багато переваг, які відчувають усі. Найперше, це тепло і зручні сидіння. Нові моделі оснащені сучасною електронікою, з її допомогою легше керувати транспортним засобом. Є спеціальні місця для людей з обмеженими можливостями”, — зазначив Едуард Бєляк.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *