Соціум

Системність визначає принципи роботи

Звіт депутата міської ради від виборчого округу №35 Людмили Головко — яскравий приклад виконання обов’язків обранця місцевої громади і сумлінне дотримання вимог законодавства щодо звітування. Такому поєднанню сприяє кілька факторів: досвід, професіоналізм, обрані принципи роботи.

 

Звіт депутата міської ради від виборчого округу №35 Людмили Головко — яскравий приклад виконання обов’язків обранця місцевої громади і сумлінне дотримання вимог законодавства щодо звітування. Такому поєднанню сприяє кілька факторів: досвід, професіоналізм, обрані принципи роботи.

Людмила Головко — один із найдосвідченіших депутатів міської ради, обрана до її складу вже втретє. Кандидат медичних наук, лікар-організатор системи охорони здоров’я, вона звикла системно підходити до будь-якої справи. Дотримання принципів політичної партії “Об’єднання “Самопоміч”, до фракції якої вона входить, також диктує відповідну позицію у взаєминах з виборцями і комунальними службами. За цими підходами і принципами депутат і побудувала звіт за діяльність у 2017 році.

Учасникам зібрання Людмила Головко детально розповіла про свою роботу в складі міської ради: на сесіях, робочих засіданнях, у фракції. Ознайомила з найважливішими рішеннями міської ради, прийнятими програмами, їх реалізацією. Особливий акцент зробила на діяльності постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадського суспільства, свободи слова та інформації, яку вона очолює. Так, комісія ініціювала питання збільшення фінансування галузі охорони здоров’я, розвитку культурної сфери, конкурсного відбору керівництва бюджетних закладів…

“Намагалася працювати у тісному зв’язку з людьми, громадськими організаціями, комунальними підприємствами, отож усе в нас на окрузі робилося спільно, з допомогою одне одному — як це і практикує “Об’єднання “Самопоміч”, — зазначила вона. Метою звіту, за її словами, є надання можливості виборцям поспілкуватися з представниками управлінь міської ради, комунальних підприємств і безпосередньо висловити свої зауваження та пропозиції. “Не буду зосереджуватися на конкретних здобутках минулого року на окрузі, про це розкажуть відповідні посадовці”, — заявила депутат. А про себе Людмила Головко сказала так: “За звітний період провела понад 100 особистих прийомів громадян, отримала 90 колективних та індивідуальних заяв, за якими зробила понад 50 депутатських звернень, 40 із них вирішені  позитивно”. Зокрема асфальтування прибудинкових територій на вулицях Козацькій, Сіцінського, Гастелла, провулках І.Франка, Іподромному, Козацькому. Відбувся капітальний ремонт покрівлі на Сіцінського, 3 та укріплення будинку №33 на І.Франка. Частково асфальтований тротуар на Козацькій, розроблена проектно-кошторисна документація та здійснене водовідведення на Пересипкіна-Суворова та в провулку Болотному. Проведене експертне обстеження ліфтів у провулку Іподромному. Окремі особисті питання депутата, котрі вона вирішує спільно з комітетом Верховної Ради з питань охорони здоров’я: державне медикаментозне забезпечення хворих на рідкісні захворювання, ниркову недостатність, з трансплантованими органами, вакцинами…

Натомість основною частиною звіту стало інформування посадовців з різних питань життєдіяльності округу, який складається з території Нижнього Дубового. Про це докладно розповідали начальник УМК “Дубове” (ЖЕК №5) Олександр Забурмеха, начальник  управління ЖКГ Василь Новачок, виконуючий обов’язки начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурев, заступник начальника управління торгівлі Наталя Коваль, начальник аварійно-диспетчерської служби КП “Хмельницькводоканал” Марія Безрак, офіцери поліції. Йшлося про ремонт житла, прибирання території, її благоустрій, організацію ОСББ, програму співфінансування ремонтних робіт, запровадження єдиного квитка на пасажирському транспорті, контроль за його рухом, роботу торговельної мережі…

Показово, що люди схвально оцінювали роботу УМК “Дубове” та особисто її керівника, дякували працівникам водоканалу за оперативне реагування на виклики. Водночас висловили чимало зауважень на нову схему пасажирських перевезень, відсутність у мікрорайоні сучасного торговельного центру, проблеми з забезпеченням правопорядку тощо.

Подолати ці та інші негаразди має спільна програма дій депутата і комунальників у нинішньому році. Так, у Нижньому Дубовому триватимуть ремонти вулиць, будуватиметься мережа водовідведення вулиці Кошового, проводитиметься очищення зливової каналізації, має відновитися облаштування дитячого майданчика на вулиці Сіцінського, благоустрій прибудинкових територій…

Продовжує працювати над удосконаленням системи охорони здоров’я у місті депутат міської ради Людмила Головко — головний лікар міського центру первинної медико-санітарної допомоги №2.

Щодо її особистого звіту загальною оцінкою зібрання стали вдячні оплески і нові звернення — як ознака довіри до свого обранця.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *