Соціум

90 працьовитих років Федосі Ромасюкової

90 років днями відзначила книжківчанка Федося Ромасюкова. Прийшли привітати ювілярку місцевий священик отець Віктор (Патерко), депутат міської ради Сергій Болотніков, члени комітету самоорганізації населення, ветеранської організації, учасники фольклорного гурту “Книжківчанка” і, звісно, родина.

 

90 років днями відзначила книжківчанка Федося Ромасюкова.

 

Прийшли привітати ювілярку місцевий священик отець Віктор (Патерко), депутат міської ради Сергій Болотніков, члени комітету самоорганізації населення, ветеранської організації, учасники фольклорного гурту “Книжківчанка” і, звісно, родина.

Нелегка доля випала Федосі Ульянівні, власне, як і більшості її ровесників, — голод 1933-го, нелегке дитинство в багатодітній родині, важкі роки німецької окупації… На фронті в боях за Тернопільщину загинув батько, залишивши вдовою 34-річну Федосину матір з чотирма доньками. Федося як старша в усьому допомагала матері і вдома, і в ланці разом трудилися. Важкою працею наповнені всі її роки з раннього дитинства.

Долею для Федосі Ульянівни став хоробрий офіцер-танкіст Петро Ромасюков, з ним збудували власний дім, дали життя й виховання двом синам, дочекалися чотирьох онуків. Відійшов уже у вічність друг життя ювілярки, як і дві її молодші сестри.

…А того ювілейного дня приймала 90-річна Федося Ульянівна вітання земляків та родини — синів із сім’ями та онуків, найбільшої радості — чотирьох правнуків. Потішили поважну ювілярку і хористи “Книжківчанки”, вітаючи її величальними піснями. А коли залунали народні мелодії, то й іменинниця долучилася до танцю. І щиро дякувала всім, хто завітав до неї зі щирими побажаннями, зауваживши, що й не сподівалася “на таке гойне свято”.

Валентина КОЛЯДЕНКО,

голова первинної ветеранської

організації мікрорайону Книжківці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *