Соціум

Пам’ять про Небесну сотню живе в серцях хмельничан

У вівторок до річниці розстрілів на Майдані 2014 року до тисячі хмельничан вшанували Героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули під час війни на сході України.

 

У вівторок до річниці розстрілів на Майдані 2014 року до тисячі хмельничан вшанували Героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули під час війни на сході України.

Небайдужі зібралися біля пам’ятника Ангел Скорботи. Колоною рушили вулицями Проскурівською, Подільською, Кам’янецькою до головної площі міста — майдану Незалежності. На чолі колони крокували курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Майбутні захисники державного кордону тримали в руках національні стяги та фотографії Героїв Небесної сотні. Позаду йшли хмельничани з прапорами, квітами та лампадками.

На майдані лягли квіти до меморіальної стели Героїв Небесної сотні та російсько-української війни. Звідти люди рушили до пам’ятника Героям Небесної сотні, де вшанували загиблих патріотів хвилиною мовчання і спільною молитвою. Панахиду за полеглими провели священнослужителі різних конфесій, представники духовної ради міста. До хмельничан звернувся міський голова Олександр Симчишин.

“Хочу, щоб кожен із вас запитав себе: як могло статися, що в самісінькому центрі Європи в прямому ефірі розстріляли більше сотні українців і ніхто не поніс за це відповідальності? І що ми, майданівці, зробили для того, щоб убивці були покарані за вбивство наших побратимів? Нині за кращим життям тисячі людей виїхали у Польщу або Чехію. А хіба було легко на Інститутській, на Грушевського, в Іловайську, Дебальцевому, в Донецькому аеропорту? Там було набагато важче, але ніхто не опускав рук, бо люди вірили в перемогу та велику Українську державу. Тому, щоб дійсно вшанувати пам’ять полеглих, ми зобов’язані робити все, аби велика Українська держава відбулася”, — наголосив Олександр Симчишин.

Після виступу учасників революційних подій присутні поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної сотні.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *