Соціум

Коли скромність обранця заслуговує на вдячність виборців

Звіт депутата міської ради Володимира Ясенка перед виборцями виборчого округу №18 за своєю схемою не відрізнявся від звітів колег з фракції ВО “Свобода”: інформація про здобутки міської влади — як дублювання звіту міського голови та розповідь про виконані комунальниками роботи з благоустрою території округу. Натомість хід цієї звітної зустрічі мав певні відмінності.

 

Звіт депутата міської ради Володимира Ясенка перед виборцями виборчого округу №18 за своєю схемою не відрізнявся від звітів колег з фракції ВО “Свобода”: інформація про здобутки міської влади — як дублювання звіту міського голови та розповідь про виконані комунальниками роботи з благоустрою території округу. Натомість хід цієї звітної зустрічі мав певні відмінності.

На початку звітування Володимир Ясенко запропонував вшанувати хвилиною мовчання загиблих героїв Небесної сотні та учасників АТО. На людей це справило відповідне враження.

До міської ради Володимир Ясенко обраний уперше, не має він і досвіду публічної особи, тому, інформуючи виборців, скромно обмежився конкретикою зробленого минулоріч. Округ №18 має особливу проблематику, поєднуючи багатоквартирні будинки Львівського шосе (№№4-90/2), вулиць Західно-окружної (№№1-60), Тернопільської (№№40-42) і забудови приватного сектора на вулицях Геологів, Дружби та Катіонівського масиву. Характерно, що на минулорічному звіті було значно менше як виборців, так і представленої інформації. Минув рік і на Львівському шосе оновилося та покращилося зовнішнє освітлення, а території біля будинків №№16, 18, 18/1 набули сучасного вигляду разом з відремонтованою проїжджою частиною. Завершився ремонт і другої черги мережі освітлення у Катіонівському масиві. Відбувся поточний ремонт вулиць Геологів, Західно-окружної та Львівського шосе. У мікрорайоні проведені роботи з безпеки дорожнього руху. Встановлений спортивний майданчик на Львівському шосе, 55. На Тернопільській, 42 капітально відремонтований ліфт. Натомість найпотрібніші роботи очікуються у Катіонівському масиві. Зокрема, виготовлений проект капремонту дорожнього покриття провулку Катіонівського та мережі каналізації у цьому масиві.

Щодо планів нинішнього року, за словами Володимира Ясенка, мають відбутися роботи у Катіонівському провулку, на масиві індивідуальної забудови “Новатор” з освітлення, зокрема частину витрат тут мешканці готові взяти на себе. Заплановане виготовлення проекту будівництва й облаштування парку “Подільський” та початок цих робіт.

Реакція зібрання на звіт була жвавою. Виборці активно його обговорювали, висловлюючи численні пропозиції, а також гострі критичні зауваження на адресу комунальників, перевізників та недостатню увагу міської влади до проблем мікрорайону. “Чому в Лезневому-1 і Лезневому-2 все впорядковується, а наш Катіонівський масив не має належного благоустрою?”, “Ми готові допомогти в будівництві парку “Подільський”, але там необхідно спочатку прокласти дороги”, — казали люди.

Виборці округу вкрай незадоволені новою схемою пасажирських перевезень, зокрема зменшенням кількості тролейбусних маршрутів до Виставки, відсутністю контролю за графіками руху маршруток, якістю поточного ремонту доріг. Вони пропонують подбати про організацію культурного дозвілля дітей та молоді в мікрорайоні, навести лад у гральних закладах і на кінцевій стоянці маршруток на Львівському шосе. Натомість учасники зібрання подякували за роботу комунальних підприємств “Міськсвітло” і “Спецкомунтранс”.

Відповідати на запитання та зауваження депутату допомагали начальник УЖКГ Василь Новачок, працівник поліції та представник управління транспорту і зв’язку. Участь у звітному зібранні взяли також депутат обласної ради Юрій Смаль і заступник міського голови Галина Мельник — однопартійці Володимира Ясенка по ВО “Свобода”. Сам обранець, незважаючи на небагатослів’я, заслужив схвальну оцінку виборців: “Наш депутат працює краще за попередників, ми вдячні йому за зроблене”.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *