Соціум

Проїзди мають назви

На черговому засіданні топонімічної комісії міськвиконкому проїзди п’яти садівничих товариств та  кооперативів — “Сонячний”, “Буг”, “Джерельце”, “Колос” та “Надія-3” отримали нові назви.

На черговому засіданні топонімічної комісії міськвиконкому проїзди п’яти садівничих товариств та  кооперативів — “Сонячний”, “Буг”, “Джерельце”, “Колос” та “Надія-3” отримали нові назви.

Хмельницький має майже 100 садівничих товариств, земля яких колись належала району, а потім увійшла в межі міста. Багато хто з власників садівничих наділів звів на них будівлі й  використовує як для тимчасового, так і постійного проживання. Садівничі товариства та кооперативи дещо різняться за рівнем інфраструктури. І якщо одні мають лише електропостачання, то ті, що ближче розташовані до міста, користуються навіть газовими мережами. Словом, побут тих, хто тут мешкає, цілком комфортний, проте до недавніх пір існувала одна суттєва проблема: відсутність правової можливості оформити субсидію.
Ситуація змінилася в квітні минулого року, коли Постановою Кабміну України №321 було затверджено Порядок переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у житлові. Цією ж постановою уряд затвердив форми документів, які належить підготувати перед процедурою зміни статусу будинку.
Починаючи з квітня, топонімічна комісія встигла розглянути заяви голів 56 товариств про присвоєння  нових назв їх топонімічним одиницям. Щодо 53 сесія міської ради вже прийняла рішення.
“Що ж відбувається далі?” — запитую Анну Ванівську, головного спеціаліста служби містобудівного кадастру управління архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування і земельних ресурсів. “Після рішення сесії про присвоєння топонімічних назв голови садівничих товариств через Центр надання адміністративних послуг звертаються в управління архітектури про присвоєння адрес на території садівничого товариства. Ми готуємо наказ, який є підставою для присвоєння адрес вибірково, адже  право здійснити цю процедуру мають усі, але не всі бажають. Перевівши свої будинки у статус житлових і зареєструвавшись за вказаною адресою, мешканці в подальшому зможуть отримувати субсидію на оплату комунальних послуг”, — зазначила вона.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *